Lifestyle / Koncerti

The Red Roostersi pobjednici u Londonu

The Red Roostersi pobjednici u Londonu

Osječki dinamični rock and roll bend The Red Roosters osvojio je snimanje audio materijala u renomiranom londonskom "Rollover" studiju!

Njihova priča ide ovako...

Band je već neko vrijeme prijavljeni na britanskoj internetskoj stranici Unsigned band review koja periodično pravi natječaje za bendove. Tako smo ranije ovog ljeta završili kao trećeplasirani na natječaju za nastup na velikom festivalu "The Secret Garden Party" pored Londona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi je natječaj bio vezan za dvodnevno besplatno snimanje i pola dana "miksanja" u londonskom "Rollover" studiju . Poslali smo svoj video materijal za autorsku pjesmu "I Was Wrong" i nakon 2 tjedna stigla je obavijest organizatora da nas je komisija odabrala u uži krug, među 8 bendova, koji konkuriraju za besplatno snimanje te da se sada odlučuje glasovanjem. Bandu je sama ta činjenica što je odabran u uži krug na osnovu svoje pjesme i to kao jedini izvan Engleske bila fantastična, ali su se dečki iz banda odlučili još dodatno potruditi oko glasova i uskoro je priča odjeknula na internetu i drugim medijima.

Glasovanje je trajalo 2 tjedna i na opće iznenađenje, Roostersi su od početka bili u vodstvu po broju glasova te su naposlijetku 02.09. dobili obavijest da su osvojili snimanje! Roostersi su tako, govoreći nogometnim žargonom, pobijedili Engleze na domaćem terenu budući da su pobijedili na natječaju kao jedini bend u konkurenciji van Engleske.

Ovim putem članovi benda žele od srca zahvaliti svima koji su im dali glas i omogućili ovu nevjerojatnu priliku. London je uvijek krajnji cilj Roostersa budući da većina glazbe koja nas inspirira potječe od tamo.

Sljedeći korak za bend je dogovor sa "Rollover" studijom oko tehničkih detalja i termina snimanja te planirnje nastupa u Londonskim klubovima gdje su bili izvrsno prihvaćeni prošle godine.

 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!