Lifestyle / Koncerti

Severina otvara 46. Vinkovačke jeseni

Severina otvara 46. Vinkovačke jeseni

Organizatori su prekjučer predstavili program 46. Vinkovačkih jeseni koje će se pod motom "Ej, široki slavonski sokače" održati od 9. do 18. rujna.

Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora, gradonačelnika Mladena Karlića, sve je spremno. Gradonačelnik je pozvao sve građane Vinkovaca da urede svoje okućnice, ugostitelje da urede lokale te da ponude sve ono što je karakteristično za Slavoniju.

Ove godine na manifestaciji tradicijske kulture nastupit će 8.000 izvođača. Očekujemo više od 100.000 posjetitelja, koji će tijekom deset dana imati priliku vidjeti više od 50 priredbi”, rekao je Karlić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečano otvorenje održat će se 16. rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana, a scenarij svečanosti otvorenja i ove godine pripremila je prof. Ana Cvenić. Na folklornim večerima, koje počinju u petak, 9. rujna, nastupit će 56 skupina. U mimohodu Dječjih jeseni prošetat će 60 skupina, a u svečanom mimohodu se očekuje 71 folklorna skupina iz Hrvatske, ali i dijaspore. U slučaju kiše, svečani mimohod održat će se u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni. Zabavni program 46. Vinkovačkih jeseni otvorit će Severina. Koncert će se održati u petak, 9. rujna, na Trgu Vinkovačkih jeseni s početkom u 22 sata.

Detaljan program 46. Vinkovačkih jeseni pogledajte na njihovim službenim stranicama.

 

R.M. (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!