Pannonian Challenge XII - sportsko/glazbeni spektakl + nagradna igra

Pannonian Challenge XII - sportsko/glazbeni spektakl + nagradna igra

Pannonian Challenge XII započinje danas otvaranjem izložbe u galeriji Kazamat. Ovaj festival ekstremnih sportova okupiti će ove godine više od 250 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Osim iznimno jakog sportskog dijela ove godine očekuje nas i iznimno kvalitetan glazbeni dio.

Festival su najavili predstavnici organizatora zajedno sa gradonačelnikom Krešimirom Bubalom koji je u ime grada pozdravio ovakve i slične inicijative i događanja koji u grad Osijek privlače brojne goste, što natjecatelje, što same posjetitelje festivala. Grad je inače za ovogodišnje izdanje Pannoniana izdvojio 100.000 kuna koje će pomoći u samoj organizaciji.

pannonian2011_1_495

Organizatori su se pohvalili kako i ove godine u Osijek dolaze ponajbolji BMX i skate vozači iz regije, ali i cijelog svijeta pa ćemo tako između ostalih moći vidjeti svjetskog i europskog BMX prvaka na spravama Srednjike. Naravno, njima će se pridružiti i naš Osječanin Jurica Barać poznatiji kao Jura. Nagradni fond ove godine iznosi čak 115.000 kuna što je jedan od razloga zašto ponajbolji i dolaze. Drugi razlog je lobiranje i promocija Pannoniana u cijelome svijetu. Kako je Jura istaknuo to čak više nije ni potrebno, jer svi već znaju za Pannonian koji je svake godine sve veći i veći.

Glazbeni dio najavio je tamo neki Kandžija Osječanović koji je poseban naglasak dao na cijene ulaznica.

"Glazbeni dio je vrlo jak i cijenu od 180 kuna za dva dana, odnosno 100 kuna za jedan dan je minimalna moguća. Cijena za festivale vani, na kojima se mogu čuti takvi bendovi, je puno veća" rekao je Kandžija i sa smješkom dodao:"Dakle, dobro ste prošli!"

pannonian2011_2_495

Ono što je proteklih godina mnogima pravilo problem nedovoljan kapacitet gledališta. To će se ove godine napokon promjeniti pa je tako najavljena izrada velike tribine sa 600 mjesta, pa će tako više od 1000 ljudi u svakome trenutku moći pratiti samo natjecanje. Svi oni koji to ipak ne uspiju, natjecanje će moći pratiti na velikome ekranu u šatoru Osječke pivovare. Šator će se nalaziti na prostoru jednog od igrališta.

Inače, sami festival odvijati će se od 17.-21. kolovoza. Sve će započeti otvaranjem izložbe u Dom HDLU. Izložbu pripremaju Samir Kurtagić, Vedran Marjanović - Vekster i Krunoslav Kićo Dundović. Pripremljene su 3 izložbe hrvatskih autora Tina Hudolina, Dubravka Miličevića i Marka Kneževića koji će predstaviti zbirku fotografija sa snimanja hrvatskog filma o ekstermnim sportovima, a predstaviti će se i najbolji radovi sa foto natječaja Blic My Bic portala Bike My Day.

Predstaviti će se i dva video uratka te dokumentarna fotografija by Samir Kurtagić o povijesti osječkog skateinga.

Nakon nekoliko godina u program Pannoniana vraćaju se i graffiti

Ove godine na srednješkolskome igralištu predstaviti će se najbolji  "writeri" iz Hrvatske i regije. Tako će nam u subotu, 20.08., svoje radove uživo predstaviti 10-ak mladih umjetnika. Radove će ocjenjivati publika i stručni žiri te će najbolji među njima osvojiti nagrade sponzora. Ovaj Jam organiziran je u suradnji s osječkim umjetnicima AUKSom i LUNARom.

pannonian2011_3_495

Volonteri

Posebna priča su svakako i volonteri kojih se ove godine prijavilo 215, a od čega će njih 100 biti upsoleno na pripremama i organizaciji samoga festivala. Svi oni raditi će dobrovoljno i tako pomoći u relaizaciji Pannonian Challengea XII.

SPORTSKI PROGRAM - ulaz slobodan17. kolovoz 2011. srijeda SKATE PARK: Opening day 10:00h otvaranje skate parka za sve natjecatelje

18. kolovoz 2011. četvrtak SKATE PARK: IN line All Day

19. kolovoz 2011. petak SKATE PARK: SKATEBORD All Day

20. kolovoz 2011. subota SKATE PARK: BMX All Day

21. kolovoz 2011. nedjelja TRIM STAZA (Šumica)

        

GLAZBENI PROGRAM - 180kn festivalska/100 kn dnevna ulaznica17. kolovoz 2011. srijeda OTVORENJE FESTIVALA
Dom HDLU (Kazamt, dvorište HDLU) 20h - Otvorenje + izložba + party

18. kolovoz 2011. četvrtak SREDNJIKA LOUNGE PARTY (Srednjika) 20h - Big Mama Open Air Party

19. kolovoz 2011. petak DVORIŠTE VEGE
                Gentelman & The Evolution (GER)
                Kandžija i Gole žene (HR)
                DeLyricum (HR)
                Emkej (SLO)

20. kolovoz 2011. subota DVORIŠTE VEGE
                The Toasters (USA)
                A Wilhelm Scream (USA)
                Ringišpil (SRB)
                Overflow (HR)
                Debeli precjednik (HR)
                In-Sane (SLO)

21. kolovoz 2011. nedjelja ZATVARANJE FESTIVALA (trim staza)
                "Šumica" - Party zatvaranja
                 KAL (SRB)

Nagradna igraPortal SiB.hr i Pannonian vam poklanjaju 3 ulaznice za glazbeni dio festivala. U komentar OVDJE upišite Želim na vratolomije i avanture na Pannonian Challenge XII. i očekujte izvlačenje dobitnika

Dobitnici su:

Ivan Horvat
Borna Wertag
Nikola Mrzljak

Tekst: T. Maltašić/SiB.hr
Foto: T.Maltašić, M. Banić/SiB.hr

   

                               
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja