Lifestyle / Koncerti

Poslušajte Strah od nepoznatog u izvedbi Zorana Mišića

Poslušajte Strah od nepoznatog u izvedbi Zorana Mišića

Mladi i daroviti valpovački rocker Zoran Mišić, do sada najpoznatiji kao finalist showa "Hrvatska traži zvijezdu" RTL-a 2009. godine, ovog je tjedna u izdanju Dallas Recordsa objavio dugo očekivani diskografski prvijenac, "Strah od nepoznatog".

- "Nepoznato za neke može biti izazov i prilika za dokazivanje, dok za druge predstavlja ogromnu prijetnju..." misao je koju je napisao sam Zoran unutar knjižice albuma te time uglavnom objasnio i sam naziv. Između finala showa "Hrvatska traži zvijezdu", Mišić je imao nekoliko vokalnih suradnji, od kojih je najviše odjeka imala ona za pjesmu "Tri rijeke" županjske hard rock-skupine Opća opasnost, a u posljednjih nekoliko mjeseci izbacio je i prva dva singla s albuma, "Izgubljeni raj" i "Gdje si sad". Ovih je dana aktualan treći singl, "Park", a na albumu se nalazi ukupno devet pjesama, plus dva bonus-tracka – efektne obrade hitova "Svijet za nas" nekadašnjeg riječkog benda Laufer i "Mršavi pas" vinkovačkih Majki.

- Još kao zapaženi sudionik showa "Hrvatska traži zvijezdu", Zoki je ostvario veliku bazu obožavatelja koja se svakom novom pjesmom, svakim novim koncertom i svakom novom turnejom znatno povećava. Nakon stotine odrađenih nastupa, vrlo siguran u sebe i svoj rad, Zoki ovim albumom donosi specifičan zvuk iza kojeg stoji u cijelosti, a to se možda najbolje može osjetiti u njegovim favoritima među pjesmama - "Moja generacija", "Dolina sunca", "Hridi samoće", "Ovo je tvoj dan" i druge, ističu u Dallas Recordsu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, Zoki je na albumu radio s vrhunskim autorsko-producentskim timom, koji su činili Dejan Orešković, Matej Zec, Mario Vestić i Goran Štetić, ali se i sam okušao u pisanju, i to u pjesmi "Vodi me". Na ekskluzivnom preslušavanju albuma prije mjesec dana, na kojem su bili pozvani predstavnici medija, mnogi su pohvalili upravo ovaj spomenuti uradak. Inače, album se može legalno downloadati u cijelosti ili kao pojedinačne pjesme na web stranici Dallas music shopa, putem koje svatko može i naručiti svoj primjerak CD-a.

Učenici zagrebačke Grafičke škole autori covera albuma

Zanimljivo je da su odličan cover i cijelu knjižicu osmislili učenici zagrebačke Grafičke škole, koji su uz mentorstvo prof. Brune Kokota ponudili više od 30 ideja za dizajn. U završni izbor ušla su tri prijedloga, a sam Zoran je u svibnju za naslovnicu izabrao rješenje Jasmine Večerić, učenice 3.b razreda. Učenik Fran Riezl pak dizajnirao je unutrašnjost knjižice, a Josipa Pađen zaslužna je za izgled posljednje stranice omota. Prije dva mjeseca Mišić je posjetio učenike te škole i odnio cvijeće u znak zahvalnosti za trud i kvalitetu učinjenoga.

Tekst: Tomislav Levak (Glas Slavonije)

Album preview:

   


Izdvojeno

Reci što misliš!