Lifestyle / Koncerti

Četiri tisuće Đakovčana dočekalo pola Nove godine

Četiri tisuće Đakovčana dočekalo pola Nove godine

Đakovčani su preksinoć, uz trosatni koncert Crvene jabuke proslavili pola Nove godine. Žeri su se u ponoć na pozornici pridružili Mia Kovačić s Totalnog FM-a, čiji je dio i Novi radio, te gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

pola_ng1

Tradicija ove neobične proslave traje već devet godina, u sklopu najposjećenijeg i najpopularnijeg događanja u ovim krajevima, Đakovačkih vezova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S pjenušcem u rukama nekoliko trenutaka prije ponoći, gradonačelnik i Mia Kovačić počeli su s odbrojavanjem i baš kao i na pravom dočeku prisutnima poželjeli sve najbolje u preostalom polugodištu. Vinković se, nakon formalnog dijela dočeka, spontano odlučio pridružiti Crvenoj jabuci i u pjevački vrlo impresivnom nastupu otpjevao slavonsku himnu “I kad umrem, pjevat će Slavonija”. Žera i legendarna “Jabuka” nastavili su zabavljati 4000 posjetitelja Vezovskog šatora koji je, unatoč ružnom vremenu, bio krcat.

Bezvremenske pjesme: Dirlija, Ima nešto od srca do srca, Nekako s proljeća..., iz prvih su redova pjevali mladi fanovi Crvene jabuke koji u vrijeme nastanka tih pjesam nisu bili rođeni. Žera im je poručio neka budu iskreni prema sebi, neka budu uporni te dodao: “Mi pjevači imamo rijedak privilegij da možemo osjetiti toliku ljubav i golemu energiju”. Kao predgrupa nastupila je Nova Banda, a organizator događanja su Totalni FM i Grad Đakovo.

Kako se proslavljalo pola Nove godine, takva je bila i čestitka - umjesto cijelog poljupca, prisutni u šatoru jedni su drugima ulazak u preostalih šest mjeseci čestitali s pola poljupca.

pola nove godine đakovo

pola-ng2

 

Tekst: Maja MUŠKIĆ (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!