Lifestyle / Koncerti

Međunarodni sajam vina, Cubismo, Večernja škola vina

Međunarodni sajam vina, Cubismo, Večernja škola vina

Sajam vina predstavlja jedno od glavnih događanja festivala koje je već dvije godine za redom pobudilo veliku pažnju posjetitelja i sudionika. Pogledajte što vas još očekuje na Surduku danas.

Na sajmu će se već tradicionalno moći uživati u vrhunskim vinima koja su osvojila nagrade i medalje na međunarodnom ocjenjivanju vina, a koja će na svojim štandovima prezentirati brojni vinari sa područja Hrvatske, Mađarske, Srbije i Italije.

U 19 sati počinje svečano otvaranje festivala i dodjele nagrada najbojlim vinarima u ovoj godini. Nagrade će dodjeliti podpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim vinara na sajmu će izlagati razne etno udruge sa svojim rukotvorinama, nakitom i suvenirima te proizvođači kulena, paprike i ostalih domaćih proizvoda.

Cijeli taj događaj biti će začinjen humorističkim programom pod nazivom «Večernja škola vina» koju će voditi vinoljupci iz poznate Večernje škole: Zuhra, Denis i Blaž.

Kako uz vino obično idu i ukusna jela, uz vina će se moći degustirati raznovrsne baranjske delicije, a sve to uz izuzetno povoljne cijene, a ulaz je besplatan.

KONCERT GRUPE CUBISMO

Koncert Cubisma počinje u 21h u blizini sajma vina. Višestruki dobitnici porina i vrhunski glazbenici grupa Cubizmo ove godine obilježava 15 godina svoga rada, tako da će na Surduk Festivalu svirati najpoznatije i najznačajnije pjesme iz svog 15-godisnjeg rada.

Cubismo svira energičnu i romantičnu plesnu glazbu koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu. Članovi benda dolaze iz Hrvatske, Kube i Venecuele te su najznačajniji sastav koji svira takvu vrstu glazbe u ovom dijelu Europe. Poznati su po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova, a najjača strana Cubisma su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.

ULAZNICA 30 kn

ULAZNICA SA AUTOBUSNIM PRIJEVOZOM IZ OSIJEKA I NAZAD 50 kn

Predstava za djecu Družba Pere Kvržice

17h SUZA, MLIN ASZTALOS

Dramski ansambl mladih u Amaterskom kazalištu Belišće

Predstava „Družbe Pere Kvržice" kao uprizorenje klasika hrvatske književnosti - istoimenog romana Mate Lovraka odigrat će se u gotovo originalnom ambijentu stogodišnjoj zgradi i dvorištu nekadašnjeg parnoga mlina u Suzi.

Izvedba je također gotovo autentična priči iz omiljene dječje knjige jer čak 15-ak djece iz viših razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće glumi u ovoj predstavi. Svi su oni članovi Dramskog ansambla mladih u Amaterskom kazalištu Belišće, koji broji čak šezdesetero djece. Za „Družbu Pere Kvržice" scenografiju potpisuje belišćanski likovni umjetnik Zdenko Krulić, kostimografiju Mira Anić i Nela Puljek, dok se za glazbu pobrinula nastavnica glazbene kulture Zlatica Azenić.

O uspješnosti i hrabrosti djece u ovoj predstavi uvjerite se u bajkovitom ambijentu pravoga Mlina koji će vas sigurno povesti u zamišljene zgode i nezgode Družbe Pere Kvržice.

ULAZNICA 5 kn

 


Izdvojeno

Reci što misliš!