Lifestyle / Koncerti

Bodalec: ''I ovaj koncert u Osijeku bit će nezaboravan''

Bodalec: ''I ovaj koncert u Osijeku bit će nezaboravan''

Kultni Prljavci 9. veljače u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, pripremaju koncert za pamćenje kojim će proslaviti svoj veliki jubilej – 40 nezaboravnih godina u vrhu hrvatske pop-rock scene!

Prljavo kazalište je zaista jedan od naših najznačajnijih i najdugovječnijih bendova koji je ostao vjeran svojem specifičnom pop-rock zvuku, a ususret velikom koncertu koji se dešava neposredno pred Valentinovo, razgovarali smo s frontmanom Prljavog kazaišta, Mladenom Bodalcem.

„Život s rock`n`rollom i život za rock`n`n roll je nešto najljepše što se čovjeku može dogoditi, no ima jednu manu – prebrzo prođe. Iza našeg banda je zastrašujući broj godina, morate priznati da je 40 godina respektabilan broj i u svjetskim okvirima. No, potpuno svjesni da je naš uspjeh ostvarenje svih snova koje smo kao dječaci sanjali, kročimo dalje nadajući se da će sve ovo potrajati još dugo, dugo“, ističe Mladen Bodalec, koji je tijekom svih ovih godina, stasao, odrastao i potpuno srastao s Prljavim kazalištem, u kojem je već pune 32 godine.

„U vrijeme kada sam ušao u Prljavce, nisam mogao ni sanjati da bi na mene mogao doći red. Dakle, nisam se ni nadao niti sanjao, jer ne možeš željeti nemoguće. A ipak se dogodilo! A  onda možete mislit što mi je značio dolazak u Prljavo kazalište. Bilo je to ostvarenje svih dječačkih snova. Naravno, ne dolazi to iz vedra neba, uvijek ima pozadina nekih događanja, ali nakon svih proteklih godina jedino što mi je bitno jest da smo još uvijek tu, da se u svemu tome osjećamo odlično, ne razmišljajući kud vodi ovaj put kojim smo krenuli“, kaže Mladen Bodalec prisjećajući se ujedno i početaka u ovom kultnom bandu.

„Ja sam u to vrijeme imao svoj ulični band, s gitaristom Marijanom Brkićem, koji je ubrzo nakon osnivanja Prljavog kazališta, točnije u vrijeme snimanja prve ploče Prljavaca, bio pozvan u band. I tada sam za jednog popodnevnog nogometa na male golove, u parku, u današnjoj Kapucinskoj ulici, u zagrebačkoj Dubravi, upoznao Jasenka Houru. Sjećam se da sam 1981. godine zamijenio Renata Metessija u grupi Patrola, a 1983. godine sam pjevao prateće vokale Prljavcima na albumu Korak od sna. Sljedeći album, Zlatne godine iz 1985. godine sam već ja pjevao glavni vokal u Prljavom kazalištu“, otkriva nam Mladen koji je zapravo u Prljavcima treći po redu s najduljim stažom u bandu.

Naime, Jasenko Houra i bubnjar grupe Tihomir Fileš u bandu su bili od prvog dana, a potom je stigao i ostao i Mladen Bodalec. O promjenama članova benda, kojih u Prljavom kazalištu i nije bilo previše, Bodalec smatra najvažnijim da nakon svih odlazaka i dolazaka, u bandu nikada nisu ostali „zli repovi“ koji bi mogli naškoditi prijateljstvu između svih sadašnjih i bivših članova banda. Jer dečki iz Dubrave su u ovih 40 godina doista razvili bliska međusobna prijateljstva koja su se nastavila i s članovima banda koji su otišli.
Prljavci su band koji je energično i angažirano svim svojim brojnim hitovima pisao rock antologiju naših prostora. U svim etapama svojeg glazbenog stvaranja, svaki je album iznjedrio velike hitove.

 „Mi smo imali tu sreću svo ovo vrijeme da se široki krug publike lako pronalazio u našim pjesmama, da je živio s njima, a i da su te pjesme prelazile s generacija na generaciju, odnosno da su nadišle i nadživjele vrijeme u kome su nastale. Nema veće sreće. Svaki naš koncert je presjek svega onog najboljeg, iz svake pojedine faze rada banda, što je band ostavio iza sebe nakon svih ovih godina. Ja sam se uvijek više pronalazio u pjesmama koje nisu postale hit, ali ako me pitate da izdvojim neke posebno drage i mene intimno važne pjesme, to su zasigurno Heroj ulice, Sve je lako kad si mlad, Ne zovi mama doktora, Zaustavite zemlju, Kiše jesenje,  Iza mojih prozora, svakako Ruža Hrvatska i mnoge druge“, komentira Bodalec, uz obećanje da će se na predstojećem koncertu u Osijeku, dakako, naći i njegovi favoriti pjesama, ali i svi najveći hitovi Prljavaca iz 40 godina dugog glazbenog opusa banda.

Uz politički i socijalno angažirane pjesme koje su specifičnost ovog benda, mnogi hitovi Prljavaca uz koje su feštali, plakali, zaljubljivali se i rastajali pripadnici najrazličitijih generacija publike, inspirirani su velikim ljubavnim pričama i ljubavnom tematikom.

„Ovaj koncert u Osijeku je pred samo Valentinovo, kao praznik ljubavi. Eto, tako je to koncert kojim uz 40 godina benda slavimo i ljubav! Ljubav je vječna i neiscrpna tema rock`n`rolla, a i našeg stvaranja. Milijuni pjesma su o njoj napisani i bit će još bezbroj, a da neće biti sve rečeno, što se u vezi ljubavi ima reći. Kao što nije moguće zaustaviti neponovljiv tijek događaja koji čine jednu ljubav. Ljubav je sve ono što se događa između dvoje koji se vole,“ tvrdi ovaj karizmatični pravnik, koji se uz pozamašni rockerski staž s Prljavcima može podičiti i dugovječnim brakom, nasuprot predrasudama da divlji, rockerski stil života ne ide uz čvrsti brak.

„Moja supruga je od prvog dana imala sluha i razumijevanja za moj rockerski život, uživala je zajedno sa mnom u svemu što se oko banda događalo, svjesna moje velike sreće u ulozi koju mi je nebo dodijelilo,“ hvali se Mladen, ne skrivajući, za kraj našeg razgovora, da mu je posebno drago da se veliki slavljenički koncert za prvih 40 godina benda dešava upravo u srcu Slavonije, u Osijeku.

„Ovaj koncert u Osijeku nastavlja se na cijeli niz nezaboravnih gostovanja u Osijeku, bilo to u dvorani na Zrinjevcu, ili u sklopu osječkog ljeta ili na osječkoj Copacabani ili na Trgu Ante Starčevića gdje smo uvijek bili srdačno primljeni te smo često bili svjesni da je atmosfera na našim koncertima takva da izaziva ushit i jedan predivan osjećaj da si svjestan da čovjek ne može više očekivati i postići na jednom rock koncertu. To je onaj osjećaj kad si siguran da naprosto nije moguće očekivati više u reakciji publike, u povezanosti u pjesmi i radosti i svim onim osjećajima koje glazba koju sviramo donosi.  Nadamo se da će i ovo gostovanje u osječkoj Areni nastaviti niz nezaboravnih koncerata našeg banda u Osijeku, i da će to biti prilika da se sjetimo svih onih predivnih atmosfera koje su pratile naše koncerte, a mi ćemo dati sve od sebe da to bude još jedno nezaboravno večer rock`n`rolla!“ zaključuje Mladen Bodalec, uz poziv fanovima da požure po svoje ulaznice za koncert koji će se dogoditi 9. veljače u dvorani Gradski vrt, s početkom u 20 sati.

Ulaznice za koncert u Osijeku, koji se održava 9. veljače u 20 sati mogu se u pretprodaji kupiti po cijeni od 90 kuna za parter i 110 kuna za tribine u sustavu Ticketshop.hr i na svim Ticketshop ovlaštenim prodajnim mjestima, kao i na sljedećim prodajnim mjestima:

Osijek:  
⦁ dvorana Gradski vrt – Caffe bar Pit Line
⦁ Hotel Waldinger
⦁ Lounge bar Waldinger – Portanova
⦁ OK Tours

Vukovar:  Hotel Lav
Baranja: TZ Bilje - K. Zvonimira 10
Donji Miholjac: Turistička zajednica D. Miholjac
Našice: Hotel Park Panolija
Đakovo: FILM caffe
Vinkovci: Fitness centar ZARA
Ilok: Caffe bar Remix

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!