Hari Rončević po prvi put stiže u Osijek

Hari Rončević po prvi put stiže u Osijek

hari roncevic

Hari Rončević, splitski kantautor, održati će svoj samostalni koncert u osječkom kinu Urania i to 24. ožujka u 20 sati.

Prvi puta široj javnosti predstavio se pjesmom Buntovnik s razlogom 1993., a prvi veliki uspjeh donijela mu je pjesma Getanin s kojom je osvojio prvu nagradu ocjenjivačkog suda na Melodijama Hrvatskog Jadrana 1994. godine. Ubrzo se nižu nastupi i albumi s pomalo buntovničkim skladbama.

Glazbeni preokret u Harijevoj karijeri donosi album ‘Još tvog je poljupca’, naslovljen prema istoimenoj pjesmi, kojim je zaplovio u nježnije i mirnije tonove. ‘Još ne znam kud s tobom’, ‘Moj lipi anđele’, ‘Još te uvijek osjećam u sebi’, ‘Moje si more’, ‘Kada jednon ovon zafalin se tilu’ samo su neke od njegovih predivnih ljubavnih balada.

Drugi o Hariju:
‘Nema ti kod njega foliranja. On je iskren autor i čovik’, rekao je Tedi Spalato, a Marijan Ban priznao da se svaki puta naježi kad čuje ‘Getanina’. ‘On nikad nije napravio lošu pismu’, rekla je Meri Cetinić, a Marina Tomašević izjavila da je neopterećen estradom i da je prijatelj koji je uvijek spreman pomoći. ‘Kod Harija se sve zna okrenuti u zadnji tren. Pjevamo tri pjesme, ali možda se na pozornici nešto promijeni’, kaže Miro Trgo iz Klape Kampanel. ‘Rijetki su oni koji mogu svake godine napuniti Lisinski’, rekao je Vedran Mlikota, dok je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi napomenuo da Hari od svih dalmatinskih autora ima najljepši način izražavanja u pjesmama. Oliver Dragojević nazvao ga je velikim prijateljem. ‘On ima sve ono što treba imati jedan čovjek koji se bavi glazbom. Odličan je autor, jako dobar pjevač i k tome odličan nogometaš’, rekao je Oliver o Hariju Rončeviću.

Hari Rončević je jedan od naših najistaknutijih kantautora i u više od 20 godina svoje karijere nije održao koncert u Osijeku.

Ulaznice po cijeni od 90 kn u pretprodaji ili 100 kuna na dan koncerta, mogu se rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  i  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili putem njihovog Facebook profila Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events