Lifestyle / Koncerti

Humanitarna akcija ''CroMSIC daje osmjeh djeci''

Humanitarna akcija ''CroMSIC daje osmjeh djeci''

I ove godine studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku u sklopu udruge CroMSIC organiziraju šesti po redu humanitarni koncert čiji je cilj skupiti dovoljno sredstava za kupnju uređaja kojim se pregledavaju djeca, pacijenti  Klinike za  pedijatriju osječkog Kliničkog bolničkog centra.

Organizatori humanitarnog koncerta su Franka Kunovac, Lea Atlagić, Marina Čović, Kristina Štajdohar i Mateo Grigić koji djeluju u sklopu udruge CroMSIC. CroMSIC je  Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska te nastoji u sklopu svojih projekata pomoći i poučiti širu javnost na važnost prevencije bolesti i pravodobnog liječenja.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, u sklopu Europske noći kazališta, dana 19. studenog 2016.,  pod motom „Može i drugačije“, organizira se humanitarna akcija „CroMSIC daje osmjeh djeci“. U sklopu ove humanitarne akcije održat će se već tradicionalni, šesti po redu, Humanitarni koncert studenata medicine u 19:30 sati. Organizatori su studenti Medicinskog fakulteta Osijek, ujedno i članovi CroMSIC-a te studenti Odjela za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Glazbena tema koncerta su crtani filmovi, te sukladno sa temom svi posjetitelji koncerta moći će uživati i prisjetiti se raznih pjesama koje su ovjekovječile crtane filmove. Dana 19. studenog 2016. godine održava se i Noć kazališta te je HNK Osijek velikodušno odlučio pomoći „Malim herojima“ pedijatrije te besplatno ponudio usluge kazališta. Izvođači koji će nastupati na koncertu i prisjetiti sve posjetitelje omiljenih crtanih filmova su Zbor Medicinskog fakulteta Osijek, zbor Medicinskog fakulteta Zagreb „Lege Artis“,  naša poznata osječanka Mia Dimšić koja je nedavno izdala svoj prvi singl „Život nije siv“, studenti osječkog i riječkog Medicinskog fakulteta te mnogi drugi.

Svi koji žele pomoći i uljepšati nekome tmurne dane na pedijatriji mogu sudjelovati na humanitarnom koncertu tako što će donirati iznos od 30 kuna za ulaznicu. Otvaranje večeri, uključujući i izložbu dječjih crteža bit će u 19:00 sati u ulaznom foyeru HNK nakon koje slijedi koncert u 19:30 sati. Budite i Vi dio priče za bolje sutra, pridružite se akciji te uživajte u koncertu uz simboličnu donaciju od 30 kn. Ukoliko ne možete prisustvovati ovoj humanitarnoj akciji, a voljni ste donirati novčana sredstva, možete to učiniti uplatom na slijedeći žiro račun:  HR3423400091510816909. Ulaznice možete potražiti na Medicinskom fakultetu u Osijeku i Odjelu za kulturologiju.


Ovoj humanitarnoj akciji uz Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku te već spomenute studente Medicinskog fakulteta i Odjela za kulturologiju, nesebično su se priključili i ostali partneri i donatori kao što su Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strosmayera u Osijeku, ZAMP, Kandit, Bagat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1759412574318869/

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!