Lifestyle / Koncerti

Vikarijat Osijek: Koncert - "Vukovar u srcu"

Vikarijat Osijek: Koncert -

Dana 11.11.2016. godine u velikoj-novoj kongresnoj dvorani Nadbiskupskog vikarijata u Strossmayerovoj ulici br. 58. s početkom u 19:00h povodom blagdana svetog Martina i tjedan dana prije hodočašća tj. kolone sjećanja, biti će održan koncert pod imenom Vukovar u ♡. Uskoro kroz koji dan u gradu osvanut će i plakati na kojima će biti kompletan program koncerta kao i telefonski broj 060 9084 na koji sugrađani svojim pozivom mogu donirati iznos od 5kn za adaptaciju vukovarskog tornja kojeg zovemo simbolom hrvatskog zajedništva.

Na poziv i obostrano zadovoljstvo odazvala se Klapa Slavonica osnovana 2008. g. u Đakovu s ciljem očuvanja i promicanja kulture a capella pjevanja. Iako nastala u Slavoniji, Klapa ne želi kopirati poznati Hrvatski brand „Klape“ već na svoj način gaji umjetnost lijepog pjevanja u svom okruženju pa i šire. U svom repertoaru izvodi slavonske, dalmatinske i popularne pjesme u višeglasnoj obradi.

Kroz godina djelovanja Klapa je ostvarila niz uspješnih nastupa na različitim manifestacijama, humanitarnim koncertima i raznim kulturnim događanjima grada Đakova i okolice, te gostovala na lokalnim TV postajama. Nekoliko puta Klapa se pridružila i klapskim večerima u Dalmatinskim gradovima, a nastupala je bok uz bok uz poznatu klapu Cambi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veliki orkestar Tamburaške škole Batorek uz soliste Blanke Došen i Mije Dimšić se može pohvaliti sa brojnim atraktivnim nastupima u Hrvatskoj i van nje. Dva puta su posjetili Italiju (Sicilija i Kalabrija), dva puta Austriju (Wels), dva puta Češku (Studenka), dva puta Mađarsku (Kalocsa), dva puta Francusku (Pons – Jonzac), Šanjolsku (Ourense), bezbroj puta sve republike bivše Jugoslavije, a posebno pamtimo gostovanje u Quebecu – Kanada, 2o11. godine, gdje su sudjelovali na  festivalu klasične glazbe, kao jedini tradicionalni orkestar, uz simfoničare iz SAD-a, Kanade, Kine itd.

TS Berdaševa priča je šesteročlani mladi tamburaški sastav iz vukovarsko-srijemske županije/Vinkovaca. Ljubitelji su tamburaške i starogradske glazbe, kvalitetnog sevdaha, balada te zabavne glazbe.
Kao sastav sudjelovali su na 51. Vinkovačkim jesenima gdje su svirali s dvjema legendama tamburaške glazbe – Šimom Jovanovcem  i Miroslavom Štivićem, autorom pjesme Dođi u Vinkovce. Predstavili su se  na humanitarnom koncertu „Pjesmom i sportom protiv nasilja“ u spomen na Josipa Klasnića.

Glazbena škola Franje Kuhača inače konstantan rasadnik vrhunskih i mladih talentiranih glazbenika, predstavit će nam međunarodnu prvakinju Tirsu Habuda uz pratnju korepetitora Vedrana Oršolić i mentora Tomislava Huhna. Osijek će tako na blagdan svetog Martina i tjedan dana pred obilježavanja kolone sjećanja uz zajedništvo zajednice i dobru glazbu odati počast gradu heroju.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!