Lifestyle / Koncerti

Tamara Obrovac u kinu Urania

Tamara Obrovac u kinu Urania

Nakon što je najavila svoj veliki obljetnički koncert u ZKM-u, Tamara Obrovac potvrdila je još jedan nastup i to u osječkom kinu Urania. 20 godina diskografske karijere istarska jazz diva sa svojim Transhistria ensembleom u Osijeku će proslaviti 25. studenog u 20 sati, dan prije zagrebačkog nastupa.

Povod za slavlje jest i izlazak njenog posljednjeg albuma „Canto amoroso“, čiju je vrhunsku kvalitetu prepoznala kritika i publika!

“Već dugo nisam održala koncert u lijepom Osijeku! Prošlo je devet godina otkad sam gostovala Hubertu von Goisernu…Veselim se stoga koncertu mog Transhistria ensemblea 25. studenog u kinu Urania jer će to biti energični samostalni koncert kojim obilježavamo i izlazak mojeg desetog albuma, “Canto Amoroso”. Pozvani ste svi koji volite uživati u glazbi, živili”, izjavila je Tamara, uvijek ispunjena pozitivnom energijom i nestrpljiva da stane pred osječku publiku i predstavi joj svoj recentni rad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim obljetničkih nastupa u Osijeku i Zagrebu, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble imaju zakazane i europske koncerte u Austriji, Švicarskoj i Sloveniji, a nedavno su se vratili iz Litve gdje je njihova europska turneja i započela. Također, Tamara na proljeće planira posjetiti i Zadar i Split!

Iza sebe Tamara Obrovac ima 10 studijskih albuma; "Triade" (1996.), "Ulika" (1998.), „Transhistria" (2001.), „Sve pasiva" (2003.), "Daleko je" (2005.), „Črni kos” (2006.), “Neću više jazz kantati” (2009.), "Madirosa" (2011.), „Ulika revival" (2014.) i Canto amoroso” (2015.).

Evo što o njenom posljednjem albumu kaže portal muzika.hr:

“Glazbeno, riječ je o egzemplarnom etno-jazzu u kojem pjesme nikuda ne žure. Mnoge pjesme naizgled završe, da bi tek onda ansambl kojeg čine Uroš Rakovec (gitara, mandola), Fausto Beccalossi (harmonika), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi) krenuo u razradu teme na svojim instrumentima, obično jedan po jedan, a nerijetko im se pridruži i Tamara sa scatom. Dojam je organske, improvizirane glazbe u kojoj pjesme uzimaju svoje vrijeme da slobodno dišu, da se same razviju. „Samo ovaj kutak poznajem“, pjeva Tamara u "Carisa", no za njen Transhistria ensemble granice ne postoje“.

Koncertnu atraktivnost Tamare Obrovac i njenog ansambla prepoznao je Gorizia jazz festival, koji je nakon njenog fenomenalnog nastupa u Italiji davne 1999. godine objavio sljedeće:

“Tamara Obrovac, izravna u svom odnosu s publikom, savršena gospodarica scenskog prostora, dokazala je da je pronašla i postigla veoma originalan stil u kojem se duboko poznavanje jazza savršeno spaja s ponovno otkrivenom kulturnom baštinom Istre“.

Ulaznice za osječki koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensemblea mogu se kupiti na blagajni kina Urania po cijeni od 90 kuna u pretprodaji i 110 kuna na dan koncerta. Požurite jer kapacitet kina nije velik, a te je večeri rezerviran za istinske ljubitelje jazza s tračcima etna.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!