Đorđe Balašević - poseban koncert za ponovni susret sa Slavonskim Brodom

Đorđe Balašević - poseban koncert za ponovni susret sa Slavonskim Brodom

Jedini zasad potvrđeni hrvatski nastup Đorđa Balaševića u 2016. dogodit će se 11. lipnja u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu. Bit će to posebna večer za sve fanove najvećeg kantautora ovih prostora koji će se, sudeći prema prodaji ulaznica, skupiti iz cijele Slavonije, ali i drugih djelova Hrvatske te susjedne BiH.

Posljednjih godina zaredali su se učestali pozivi fanova i organizatora iz Broda, pa je koncert u drugom najvećem slavonskom gradu postao velika i izričita želja Đorđa Balaševića. S obzirom na dugu i prijateljsku povijest koju Đole ima s Brodom, te njegovu idealnu poziciju u samom centru Slavonije izbor mjesta nametnuo se sam od sebe. Slavonski Brod na idealnoj je i gotovo identičnoj udaljenosti od svih većih gradova u Slavoniji i sjevernom djelu Bosne i Hercegovine.

Već s prvom objavom gostovanja reakcija cijele Slavonije pokazala je da ne postoji samo “tajni gaz” nego velika javna ljubav između Panonskog mornara i nekoliko generacija fanova. Ponovni dolazak u Slavonski Brod tempiran je pet godina nakon prošlog nastupa u rasprodanoj dvorani Vijuš, a prije tog koncerta Đole je zadnji put zasvirao u gradu na Savi prije 22 ljeta! Stoga za ovu, svojevrsnu ekskluzivu, priprema najbolje od sebe u čemu će mu pomoći i 16 vrhunskih glazbenika od kojih ga neki prate gotovo cijelu karijeru.

NAGRADNA IGRA: Osvoji ulaznice za koncert Balaševića u Slavonskom Brodu
Maestro Aleksandar Dujin jedan je od Balaševićevih najdugovječnijih suradnika, a zajedno su počeli raditi i nastupati od početka 80tih. Svestrani glazbenik, pijanist, skladatelj i aranžer po vokaciji je džezer, a s Đoletom se spojio još na albumu “003”. Uz njega tu će biti i sjajan saksofonist Bunford Gabor Buga. Ovaj izniman umjetnik spada u red najboljih saskofonista naše regije, a surađivao je s mnogobrojnim izvođačima, između ostlih i s Dinom Dvornikom, Kornelijem Kovačom I Šabanom Bajramovićem. Tamburašku sekciju predstavlja hvaljeni i nagrađivani novosadski ansambl Zorule predvođen Zoranom Bugarskim. Upravo će se njegovi tamburaši, uoči koncerta, susresti s članovima Brodskog tamburaškog orkestra u prvom svjetskom muzeju tambura. Đoletovoj ekipi pridružio se i Nikša Bratoš, naš najpoznatiji i najnagrađivaniji producent i glazbenik.

Što će točno izvoditi i po kojem rasporedu tajna je koju najčešće Đoletovi glazbenici saznaju doslovce 15 minuta prije izlaska na pozornicu. Ipak, posebnost koncerta u Brodu je što će dotaknuti sve najvažnije momente najveće pjesmarice ovih prostora. S pozornice dvorane Vijuš čut će se “Neki novi klinci”, “Miholjsko ljeto”, “Život je more”, “Oprosti mi, Katrin”, “Lakonoga”, “Boža zvani Pub”, “Provincijalka”, “Lepa protina kći”, “Samo da rata ne bude”, “Putuj, Evropo”, “Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja”, “Budimpeštanki sneg”, “Devojka s čardaš nogama”, “Slabo divnim mađarski”, “Mirka”, “Kao rani mraz” i možda još poneko iznenađenje.

U slavonskobrodsku dvoranu 11. lipnja bit će unešena najveća produkcija dosad, kao i priliči glazbenom događaju koji je prerastao okvire običnog koncerta i više se pretvara u ponovni susret starih prijatelja.

Ulaznice
U ponudi su ulaznice po promo cijeni s 20% popusta, ali u veoma ograničenim količinama.

Fan pit – 199 kn
Parter – 185 kn
Tribina – 199 kn

Fan pit i parter su stajaća mjesta, dok se na tribinama sjedi.

Službena prodajna mjesta
• Ulaznice potražite u Atlasu, Tisak Media centrima, Croatia Recordsu, Dallasu, Dancing Bearu i svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshop.
• Online prodaja: www.ticketshop.hr
• Osijek: OK Tours - Trg Slobode 7
• Našice: Hotel Park
• Vukovar: Hotel Lav
• Đakovo: Restoran Sorriso – Korzo
• Donji Miholjac: Turistička zajednica
• Baranja: Turistička zajednica Bilje

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja