Lifestyle / Koncerti

UFO za desert poslužuje Divlje Jagode!

UFO za desert poslužuje Divlje Jagode!

Iako se održava svake godine sve dok 2004., Urban Fest Osijek do sada još niti jednom nije ugostio jedan od najdugovječnijih, najutjecajnijih  i najpoznatijih rock benda s područja bivše države, Divlje Jagode. To će se napokon ispraviti 2016. godine, odnosno u petak 24. lipnja kad će Zele i ekipa odraditi pravi čvrsti rock n' roll nastup.



Od svog nastanka, 1977. godine, bend je izdao 12 studijskih albuma, a kroz njega su prošli mnogi značajni glazbenici iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske. No, uz jednu konstantnu, a to je gitarist Zele Lipovača, koji je bendu kroz cijelu karijeru zadržao onaj izvorni rock n' roll i heavy metal zvuk, na kojem je bend i nastao. Ono što je posebno ostavilo značaja bili su razni kvalitetni pjevači, od kojih je svaki ostavio bitan trag unutar njihovog stvaralaštva. Vrijedi svakako spomenuti prvog pjevača Tonija Jankovića, zatim Mladena Jovičića-Tifu i Alena Islamovića, uz čiji je glas bend postigao najveće uspjehe, svakako je tu i Pero Galić, dok trenutno pjeva, uz sviranje druge gitare, Valpovčanin Livio Berak, što će svakako biti pozivnica njegovim sugrađanima da u velikom broju posjete ovaj koncert.



Veličinu ovog benda potvrđuje činjenica da su nastupali po cijelom svijetu, gdje vrijedi istaknuti uspješnu turneju po Australiji iz 2012. te inozemni uspjeh iz 80-ih godina, kad su pod imenom „Wild Strawberries“ potpisali za britanskog izdavača te ostvarili izdanje i turneje u nekoliko europskih zemalja.

Na UFO festivalu bend će nas provesti kroz sve najveće hitove iz vrlo plodne i uspješne karijere, no i pjesmama s posljednjeg albuma potvrditi kako još uvijek nisu dali sve što su mogli te da još uvijek imaju što za reći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!