Vrh svjetske i regionalne elektronske scene na Jazu - dolaze Jeff Mills i Black Coffee!

Vrh svjetske i regionalne elektronske scene na Jazu - dolaze Jeff Mills i Black Coffee!

Jedan od najvećih svjetskih elektronskih umjetnika svih vremena, Jeff Mills i najtraženija zvijezda današnje house glazbe, Black Coffee, potvrdili su nastupe na Dance Paradise pozornici ovogodišnjeg Sea Dance festivala!

Čarobnjak iz Detroita, kako već dva desetljeća zovu virtuoznog Millsa, jedan je od vodećih suvremenih umjetnika o čemu svjedoče i njegove postavke u čuvenom Louvreu ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima. Južnoafrička DJ superzvijezda Black Coffee stiže uz trenutno najsvježiji house zvuk za najljepšu pozornicu na obali mora, na koju će prenijeti energiju vodećih klubova s Ibize, Miamija i New Yorka.   Impresivnoj listi izvođača na rajskoj pozornici, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najljepšoj plaži Evrope, pridružit će se i plejada vodećih imena regionalne scene, Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Miss Sunshine i Haris iz Hrvatske te Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, dok će crnogorsku scenu predstavljati Gillerz, Slobodan Popović PS, AP, Millok, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech, Jan De R, Marek Tripkowski, Rudhaman, Soft 85, Mr. Jools i drugi.

Jeff Mills, multitalentirani umjetnik, pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije "Underground Resistance". Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak "The Wizard" koji je nastao jer je ponekad u setovima znao upotrebiti i preko 70 ploča u jednom satu! Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabilježile su i kamere u dva dokumentarna filma "Exhibitionist" koji su prikazivani čak i u pariškom Louvreu, gdje je Mills četiri mjeseca proveo kao kurator serije multimedijalnih postavki. Mills je skladao i novu, suvremenu glazbenu podlogu za nijemi film Fritza Langa „Metropolis“ iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra. Njegov nesumnjivi doprinos suvremenoj umjetnosti donio mu je i titulu Viteza Umjetnosti Francuske, a u bogatoj dvodesetljetnoj karijeri, Jeff Mills bilježi nastupe na svim najvećim svjetskim festivalima, kao i preko dvadeset izdanih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

Jedan od apsolutnih fenomena suvremene elektronske scene, južnoafrička superzvijezda Black Coffee na DJ pult Dance Paradise pozornice donijet će najfiniji house zvuk za otvaranje Sea Dance festivala 14. srpnja. Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustriraju brojni nastupi koji su ga za samo posljednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata! S karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasljeđe, Black Coffee je u svijetu elektronske glazbe prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibizi, berlinskog Panorama Bara pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreux Jazz ili Coachella! Tijekom posljednjih 10 godina nalazi se na čelu glazbene kuće "Soulistic" koja pod svojim okriljem ima plejadu sjajnih mladih umjetnika koji nastupaju širom svijeta. U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program "Black Coffee Foundation Scholarship", kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti financirati svoje školovanje.

Od danas se prodaju i jednodnevne ulaznice za Sea Dance!

Najbrži fanovi Sea Dance festivala danas od 12 sati imat će jedinstvenu priliku nabaviti jednodnevne ulaznice po posebnoj, poklon cijeni od samo 14,99€ za svaki od tri pojedinačna dana festivala na Jazu. Ovo je ujedno i cijena s čak 50% popusta u odnosu na punu cijenu. Količine ulaznica po ovoj poklon cijeni, bit će veoma ograničene. Još uvijek je u tijeku i akcija „4+1“, namijenjena svim onima koji žele nezaboravno ljetno festivalsko iskustvo podijeliti sa svojom ekipom. Četveročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance ili cijelu EXIT Avanturu, petu ulaznicu dobit će na poklon! Akcija traje najkasnije do 6. lipnja. Putem stranice exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj.


Ovogodišnje treće izdanje Sea Dance festivala održat će se od 14. do 16. srpnja na plaži Jaz. Lista izvođača se popunjava, a nastupe su već potvrdili Skrillex, Hurts, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Stereo MC, Lost Frequencies, Jeff Mills, Andy C, Black Coffee, Filatov & Karas, Goldie, My Nu Leng, Sub Focus, Shy FX, Who See, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Mladen Tomić, Haris i Kristijan Molnar!

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja