Lifestyle / Koncerti

Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na UFO

Nervosa! Brazilske thrash metal heroine stižu na UFO

Urban Fest Osijek uz PAN ove godine ima posebno iznenađenje za dio publike zaljubljen u žestoke, brze i energične riffove. Metalci će sigurno biti sretni jer na binu će se popeti tri atraktivne Brazilke iz thrash metal benda Nervosa.

Riječ je o djevojkama koje su onim što rade na svojim nastupima došle do toga da su trenutno jedno od najtraženijih imena svjetske thrash metal scene, a na UFO dolaze u sklopu turneje, na kojoj se ovo ljeto nalaze.

Zapravo, do svog trenutno statusa na sceni ovaj bend je došao prije dvije godine, kad je odrađena turneja koja je pratila album „Victim of Yourself“. Na tom albumu nalazi se i pjesma „Death“, koja je na Youtubeu dogurala do milijunskog broja preslušavanja te je sigurno njihov najveći hit, ali i dokaz popularnosti koju je djevojkama donio. Riječ je o bendu koji je gotovo cijelo vrijeme na turneji, pa iz tog razloga i dolaze informacije kako su njihove nastupi poseban doživljaj, budući da su na bini zapravo „kod kuće.“



One su mlade i atraktivne, no svoj status nikako ne duguju toj činjenici, nego tome da sviraju thrash metal po uzoru na prave klasike žanra, kao što su njihovi sunarodnjaci iz Sepulture ali i Exodus, Slayer, ranija Metallica, Testament, Anthrax i mnogi drugi. Nervosa svira glazbu koja jednostavno zove na mosh pit, pa publici nema druge nego da se istom pridruži. A dvorište Vege uvijek je bilo „mosh pit friendly.“

Urban Fest Osijek uvijek je bio festival koji je ovakve bendove dočekivao raširenih ruku, posebno zbog publike za koju uvijek pokušavamo ponuditi nešto novo, ali i nešto što možda nisu očekivali, dakle ugodna iznenađenja. Ukoliko Nervosa odradi fantastičan nastup, to neće biti iznenađenje, to od njih očekujemo, jer su po cijelom svijetu upravo to više puta dokazale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!