Lifestyle / Koncerti

Nema labavo! Kandžija i Gole Žene rasplesati će UFO 2016. uz PAN

Nema labavo! Kandžija i Gole Žene rasplesati će UFO 2016. uz PAN


Došlo je vrijeme i za objavu prvog ovogodišnjeg headlinera URBAN FEST OSIJEK uz PAN 2016. festivala, a to su Kandžija i Gole Žene. Bend predvođen istančano osječki brendiranim reperom, Stjepkom Galovićem, poznatim i pod imenom Kandžija Osjekanović, po prvi put će nastupiti na UFO festivalu, i to u godini koja im za sada izgleda uistinu fenomenalno.



Osim izlaska albuma „Nema labavo“ te preko nekoliko objavljenih spotova, potvrda popularnosti i kvalitete ovog benda je rasprodan zagrebački klub „Tvornica“, gdje je bend odradio i jedan od svojih najboljih koncerata u dosadašnjoj karijeri.

Nema labavo je ujedno prvi album koji je Kandžija objavio u potpunosti osmišljen i snimljen sa svojim bendom imena „Gole žene“. Automatski je time postignut novi prepoznatljiv zvuk, koji se više nikako ne može okarakterizirati samo kao hip hop, nego je najbolje reći da je u pitanju „crossover“ zvuk. U live izdanju, bend puno žešće i dominantnije izvodi pjesme s novog, kao i pjesme sa starog albuma.
Nema sumnje kako bi ovo trebao biti najveći i do sada najspektakularniji Kandžijin nastup u njegovom, njihovom i našem gradu, a on dolazi uistinu u pravo vrijeme. Četvrtak 23. lipnja je dan kad će se tresti tlo dvorišta Vege, jer kad Kandžija i Gole Žene krenu, nema osobe u publici čije će noge stajati mirno na podu.

Za nešto više informacija, najbolje pročitati biografiju koja je osmišljena i napisana od ruke samog Kandžije, a može ju se pronaći na njihovim službenim web prostranstvima:

„Stjepko se zove Kandžija Osjekanović. Poznat je kao Rimokatolik te kao jedan od najvećih domoljuba.Također humanist, reper i ljubitelj šilterica te zelenih beretki, kojih posjeduje preko 10ak, i to u različitim bojama. Dolazi iz Osijeka a trenutno prebiva u Zagrebi po skupocjenim francuskim stanovima tkz garsonjerama. Završio je osnovnu školu Vladimir Nazor, sa odličnim ocjenama, malo neopravdanih i samo dva ukora. Prapradjed je svirao tamburu i harmoniku, dok on ne svira ništa. Trenutno na je postdiplomskom na svemirskim znanostima, na odsjeku poljoprivrednog fakulteta. Ima bečku školu no nikad mu je nisu priznali zbog previsokih ocjena te austrougarskog pečata. Uličnu diplomu posjeduje od svoje 16. godine, te ju uvijek nosi sa sobom, tik pored džepnog izdanja Novog zavjeta. Kao dijete je sa 6 godina htio u vojsku no odbili su ga iz neobjašnjivih razloga. Bavi se glazbom od kad zna za sebe, a i prije. Iza sebe ima 3 albuma, i jedan live album, znači 5 albuma. Tekstove piše sam uz pomoć više sile, kaže da je samo kanal. Kao najveće uzore ističe Ghadija i Massima, dok mnogi stručnjaci kažu da podsjeća na Bana Jelačica, burajz Ante Starčevića. Najdraži selebriti par su mu Ruđer Bošković i Maria Antoanet. Kao član i glasnik generacija koje su istrpile ogromne pljačke ne samo umjetnina i medvjeda, nego i ostalih dobara građana, jednako kao i svoji vršnjaci razmišlja o odlasku iz zemlje. Posjeduje kičmu te ima bend imena Gole žene, koji se sastoji od šest odjevenih muškaraca. Ti muškarci su pomno odabrani, podaprani, najbolji svirači instrumenata koje je ikada sreo.“

Za više informacija o bendu, kao i o svim ostalim potvrđenim izvođačima, najbolje je posjetiti službenu stranicu festivala na www.ufo.com.hr te posjetiti rubriku s objavljenim bendovima. 


Naravno, ne zaboravite, ulaz na UFO je i ove godine BESPLATAN!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priprema, pozor... UFO 2016.!

   


Izdvojeno

Reci što misliš!