Lifestyle / Koncerti

Darko Rundek uoči koncerata u Slavoniji: "Kotlić nas već gleda!"

Darko Rundek uoči koncerata u Slavoniji:

Uoči nadolazećih koncerata Darko Rundek Cargo Trio benda u Osijeku i Slavonskom Brodu porazgovarali smo s Darkom Rundekom.

Turneja poput ove na koju ste krenuli u Hrvatskoj se nije dogodila od izlaska „Plavog aviona“. Kojem se gradu najviše veselite (smijete biti iskreni) i zašto?

Bit ću iskren i reći da se veselim svim gradovima, jednima jer ih znam, a drugima jer ću ih tek upoznati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Mostovi“ su osvojili Porina za najbolji album alternativne glazbe, a i spot za pjesmu „Ima ih“ za najbolji video. Jeste li to priželjkivali, očekivali? Koliko Vam u karijeri znače priznanja?

Priznanja mi ne znače pretjerano jer mi nisu cilj, ali lijepo je znati da ono što radimo ima odjeka.

Posljednji koncert u Osijeku imali ste 2013.godine, a prije toga 2011. u istom sastavu u kojem ćete uskoro ponovno stati pred osječku publiku. U kakvom su vam sjećanju ostali ti koncerti, po čemu najviše pamtite Osijek?

Osječka publika mi je na neki poseban način bliska i osjećam Osijek kao važan grad, možda i zato što sam upoznao nekoliko Osječana koji su mi izazivali ozbiljno poštovanje. Takav mu je položaj i krošnjata stabla.

Jesu li Slavonci dobri domaćini? Koje ste naše domaće delicije probali i što Vam je najdraže? (kulen, čvarci, rakija….?)

Jesu da, dobri pažlivi i velikodušni domaćini! Probao sam sve nabrojeno, ali s obzirom da od životinja u zadnje vrijeme jedem samo ribe, veselim se ribljoj čorbi i fišpaprikašu. Kotlić nas već gleda!

U jednom od vaših nedavnih intervjua progovorili ste o definitivnoj krizi sistema te kako treba naučiti živjeti s manje, a ne više. Jedna od poruka „Mostova“ upravo je osvješćivanje koliko toga zapravo još imamo. Nisam se uspjela oteti dojmu poistovjećivanja i s našim životom ovdje na istoku Hrvatske, sa Slavonijom, koja kao da uvijek ostaje zadnja rupa na sviralu… Imate li neku poruku za Slavonce i Slavonke?

Ma kakva zadnja rupa na svirali?! Kraj ovakve zemlje ne možete biti ni gladni ni žedni! Imate ceste, rijeke i pruge za upoznavanje svijeta i povratke. Panonsko more je plovno, najbogatiji ste na svijetu!

Razgovarala: Kristina Birovljević/SiB.hr

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!