Lifestyle / Koncerti

Najžešća gitarska eksplozija na Exitu!

Najžešća gitarska eksplozija na Exitu!

Jedna od vodećih pozornica EXIT festivala, kultni Explosive, i ove godine na staro mjesto u rovovima tvrđave dovodi 30 najžešćih hardcore, metal i punk bendova iz cijelog svijeta!

Eksplozivnu vojsku predvode kontroverzni pankeri, Anti-Flag, kao i jedan od najžešćih svjetskih hardcore bendova, Raised Fist, metal giganti, pioniri doom i gothic zvuka, Paradise Lost, te pokretači kultne metal scene iz Göteburga, At The Gates. Explosive pozornica bit će poprište silovitih rifova koje na EXIT donose i The Rumjacks, Born From Pain, Toxic Holocaust, Sear Bliss, Negura Bunget i mnogi drugi! Vojska gitarskih bendova pod banerom Rock@EXIT sada je još brojnija, a prethodno su već najavljeni i The Vaccines, The Bastille, Tinariwen, Cock Sparrer, The Black Heart Rebellion, Tuber, Kensington i brojni drugi.

Explosive Stage at EXIT 2016:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

http://www.youtube.com/watch?v=lA2D6For4Yc

Povodom obilježavanja 40 godina postojanja punk zvuka, samo otvaranje EXIT festivala rezervirano je za neke od najboljih punk sastava svjetske, regionalne i domaće scene! Kultnom američkom anti-establishment bendu Anti-Flag pridružit će se sidnejski keltski pankeri, The Rumjacks. Australska petorka poznata je po autentičnom zvuku koji predstavlja mješavinu tradicionalne keltske glazbe i žestokih punk gitara, prožetu ska i reggae ritmovima i zborskim refrenima. Isti dan nastupit će i veterani novosadske scene, Mitesers, beogradski hardcore punk sastav Vox Populi, poznat po svojim angažiranim tekstovima i nezadrživoj energiji. Podršku iz Crne Gore pružit će punk rock sastav Punkreas.

​Vodeća europska hardcore furija, švedski bend Raised Fist, predvodit će program druge večeri na Explosive pozornici, a publici Exita predstavit će svoj šesti album „From The North“ na kojem su radili pet godina! Iz Nizozemske dolazi jedan je od prvih europskih crossover/metalcore bendova, Born From Pain, furiozna petorka s dvije gitare prepoznatljiva po brzim žestokim rifovima i agresivnim breakovima, dok će sarajevski Flatline predstaviti glazbeni stil kojeg zovu posttraumatski hardcore. Za totalno preuzimanje Explosive pozornice bit će zaslužan sastav Dishumanity, beogradski ulični heroji Few Reasons Why, novosadski melodični hardcore-punk bend First Flame, kao i banjalučki Gloves Off i beogradski Violent Chapter.

​Apsolutne metal ikone, Paradise Lost, na Explosiveu će predstaviti 14. po redu album "The Plague Within" i zajedno s fanovima proći kroz neke od besmrtnih pjesama iz jednog od najimpresivnijih kataloga svjetske scene! Noć totalnog metala upotpunit će i legendarni mađarski bend Sear Bliss, poznat po svom tradicionalnom black zvuku upotpunjenim vrlo originalnim i znalačkim uplivima trube koja njihovoj glazbi daje krajnje autentičnu notu.  Njima će se pridružiti i sastav Tibia koji donosi jedinstveni melodični miks metal i hardcore zvuka, dok će isti dan nastupiti i njemački death metal sastav Deathronation, melodični švicarski death metal sastav Xaon, legendarni kragujevački Dead Joker, koji se vraća na scenu nakon više od 15 godina, kao i groove metal sastav Downstroy i hrvatski Stim.

​Tvorci čuvene metal scene iz Göteburga, švedski sastav At The Gates predvodit će program završne večeri EXIT festivala, a njima će se pridružiti i fenomen svjetske metal/punk scene, Toxic Holocaust! Najžešći provod osigurat će i rumunjska koncertna atrakcija Negura Bunget, koji će mješavinom drevnih instrumenata s black metal zvukom upotpuniti monumentalan ambijent Explosive pozornice. Posebno zadovoljstvo nastupa pred fanovima najžešće pozornice Exita, imat će jedan od najcijenjenijih speed thrash metal sastava stare Jugoslavije, slovenski Bombarder. Iz Slovenije stiže i heavy metal bend Estwind, dok će istu večer nastupiti i heavy talijanska simfonijska metal atrakcija Norhod! Na tvrđavu stiže čuveni domaći death metal bend, Amon Din, kao i jedan od najperspektivnijih mladih bendova na domaćoj sceni, War Engine.

[important title=]Ulaznice po poklon cijeni još samo do petka!

Zbog nezapamćenog interesa, ulaznice za Exit festival po poklon cijeni od 460 kn, s popustom od čak 55%, bit će dostupne još svega desetak dana, do petka, 15. travnja u ponoć. Također, i promotivne ulaznice za Sea Dance festival po cijeni sa 60% popusta od 285 kn, bit će dostupne samo do 15. travnja, nakon čega će cijena biti viša!

Ulaznice su dostupne na entrio.hr i na pretprodajnim mjestima.

Putem stranice exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smještaj od 79€ za Exit ili 99€ za cijelu Exit Avanturu.[/important]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!