Lifestyle / Koncerti

Željko Joksimović 16. travnja u Osijeku

Željko Joksimović 16. travnja u Osijeku

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih pjevača regije, nastupit će na svom dugo očekivanom koncertu u Osijeku 16. travnja 2011. godine u dvorani Gradski vrt u 20 sati. To je ujedno i njegov prvi nastup u Osijeku.

Nakon rasprodanih koncerata u Skopju i Sarajevu, te koncerta u zagrebačkoj Areni u prosincu prošle godine kada je oduševio 15 tisuća posjetitelja, Željko Joksimović svoju malu hrvatsku turneju nastavio je prepunim koncertima u Poreču i prije nekoliko dana u Varaždinu. Zasigurno će i osječka dvorana biti rasprodana, a ulaznice za ovaj glazbeni spektakl mogu se nabaviti na prodajnim mjestima u Osijeku, te svim većim mjestima Slavonije i Baranje i to po sljedećim cijenama: 100 kuna za parter-stajanje, 120 kuna tribine-sjedenje. Ulaznice se također mogu kupiti i putem sustava Eventim.

[important color=red title=Nagradna igra]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Portal SiB.hr poklanja 3x1 ulaznicu za ovaj koncert. Sve što trebate napraviti jest kliknuti Like i poslati svoje podatke (ime i prezime) na mail [email protected]

Dobitnice u nagradnoj igri su:

Vanja Šuler

Sanja Kovač

Maja Ravlić

Čestitamo dobitnicama, a svi ostali mogu kupiti ulaznice na prodajnim mjestima te putem sustava Eventim.

[/important]

Željko Joksimović postao je poznat najširoj publici kada je na Eurosongu 2004. godine predstavljao Srbiju i Crnu Goru sa pjesmom "Lane moje" i osvojio izvanredno drugo mjesto. Veliki uspjeh na Eurosongu ponavlja i dvije godine kasnije kada je komponirao glazbu za pjesmu "Lejla" s kojom je grupa Hari Mata Hari predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu te godine u Ateni. Pjesma je osvojila odlično treće mjesto, a Željko Joksimović dobija i prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora ("Composeraward") prema mišljenju svih kompozitora sudionika festivala. Uspjesi na Eurosongu promijenili su tok njegove karijere. Ti prijelomni trenuci dali su poseban pečat njegovom glazbenom opusu i kompozicijama koje nastaju nakon tih godina. O tome govore i rezultati koje postiže u narednim godinama koji pokazuju stalnu tendenciju rasta. Suradnja i duet sa austrijskom pjevačicom Tamee Harrison na kompoziciji "I Live My Life For You" dovela je do toga da je izdavačka kuća "Warner" uvrstila ovu kompoziciju u kompilaciju na kojoj se pored spomenutog dueta nalaze i numere Robbie Williamsa, grupe "Abba" i drugih poznatih umjetnika. Željko Joksimović je fakultetski obrazovan glazbenik koji svira čak jedanaest instrumenata. Više puta je nagrađivan za glazbu za kazališne predstave, a okušao se i kao kompozitor filmske glazbe. Godine 2004. Željko Joksmović, koji je dotad snimao za "City Records" osniva producentsku kuću "Minacord". Druga polovina 2006. godine je ovu izdavačku kuću uvela u svijet pokretnih slika. Te godine Željko Joksimović potpisuje se kao producent i kompozitor televizijske serije "Jet set".  Radio je duete sa Dinom Merlinom ("Supermen") i Harisom Džinovićem ("Šta će meni više od toga"), te komponirao za Tošu Proeskog ("Čija si", "Nesanica") i Halida Bešlića ("Miljacka"). Pored glazbenog talenta, Željko se ističe i kao poliglot. Govori čak pet jezika i to: engleski, grčki, francuski, ruski i poljski,

Prošle je godine Joksimović osvojio prestižnu nagradu za najbolju pjesmu i muški vokal u 2009. godini na Balkan Music Awardsu u Sofiji sa pjesmom "Ljubavi" za koju mu je tekst napisao Bajaga. Dosad je izdao pet studijskih albuma ("Amajlija", "Vreteno", "111", "IV" i "Ljubavi"). Posljednji album izdan je 2009. godine. Album promovira istoimeni singl, te pjesma "Žena za sva vremena". Željko Joksimović izdao je dosad i jedan live album i dvije kompilacije.

"Lane moje", "Ljubavi", "Djevojka sa polja zelenih", "Žena za sva vremena", "Zaboravljaš", "Ima nešto u tome što me nećeš" - samo su neki od hitova Željka Joksimovića. Posjetitelje osim odlične zabave očekuje i vrhunska produkcija, a za dodatan ugođaj tu su i kvalitetni video zidovi. Poznato je da Joksimović u svom pratećem bendu ima vrhunske glazbenike, te je za očekivati da će uz prepunu osječku ''arenu'' i njegove brojne hitove ovaj koncert zasigurno biti još jedan veliki glazbeni spektakl za pamćenje.

Realizator osječkog koncerta je ''koncertna agencija Golf''.

 

z7lGy.jpg


Izdvojeno

Reci što misliš!