Lifestyle / Koncerti

UFO 2011. - Od danas 3 dana glazbe uVegi

UFO 2011. - Od danas 3 dana glazbe uVegi

Dogodilo se i to - UFO počinje danas! Čeka nas puno dobre zabave i svirke, a tu je i Osječko pivo koje će utažiti žeđ svih žednih na festivalu!

Nije bilo lako nikome, ali silna previranja su konačno iza nas. Nakon što se za nastup na ovogodišnjem Urban festu prijavio rekordan broj demo glazbenih sastava i izvođača, točnije njih 252, uz tešku borbu i ponešto žaljenja budući da nisu svi mogli dobiti priliku za sudjelovanje ove godine, donosimo vam popis 25 demo bandova i 6 headlinera koji će nas zabavljati tijekom tri dana Urban festa Osijek uz Osječko 2011. od 7. do 9. srpnja u dvorištu Vege!

1 dan do početka Urban festa Osijek uz Osječko 2011.!

Dogodilo se i to - primaknuli smo se na samo jedan dan do početka UFO festivala! Čeka nas puno dobre zabave i svirke, a tu je i Osječko pivo koje će utažiti žeđ svih žednih na festivalu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Festivalske ulaznice, kao i dnevne bit će moguće po istoj cijeni (80 kn festivalska, 50 kn dnevna) kupiti i na ulazu u dvorište Vege. Slijedi nam 3 dana odlične glazbe predvođene headlinerima i uz vrlo kvalitetne demo bandove iz Hrvatske i Europe.

Svi oni koji dolaze na UFO HŽ Putničkim prijevozom, moći će ostvariti poput u visini od 40% (više detalja na www.ufo.com.hr).

Ono što je važno za zapamtiti je sljedeće - svi posjetitelji sa festivalskim ulaznicama iste moraju čuvati kod sebe do kraja festivala te ih pokazati na ulazu svakoga dana.

Toliko od nas zasada, vidimo se sutra u Vegi!

[important title=Pretprodajna mjesta:]OSIJEK – CD SHOP DANCING BEAR (Trg Ante Starčevića, pothodnik)
OSIJEK – CAFFE BAR CADILLAC (Alojzija Stepinca 28)
OSIJEK – CAFFE BAR EXCALIBUR (Franje Krežme 22)
ZAGREB – DIRTY OLD SHOP (Tratinska 22)
ZAGREB – PUNKT 13 (Ilica 14)
POZEGA – MY WAY (Sv. Florijana 6)
SLAVONSKI BROD – CAFFE BAR DERBY (A. Cesarca 15)[/important]

Pretprodaja festivalskih ulaznica u Osijeku kreće od ponedjeljka, 20. lipnja, a u ostalim gradovima (Zagreb, Požega i Slavonski Brod) od srijede, 22. lipnja. Dnevne ulaznice bit će moguće kupiti na prodajnim mjestima na samom ulazu u dvorište Vege za vrijeme trajanja festivala.

Za sve one koji će u Osijek doći iz drugih gradova (nadamo se da će gostiju biti što više!) evo informacija o popustima.

HŽ Putnički prijevoz odobrit će i u 2011. godini komerijalnu povlasticu u visini 40% od redovne prijevozne karte, u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova, za povrtne prijevozne karte i to od 6. do 10. srpnja 2011. godine za sve posjetitelje Urban festa Osijek uz Osječko.

Kako bi se navedeni popust ostvario, potrebno je učiniti sljedeće:

- prilikom kupovine povratne prijevozne karte, prodavatelju karte napomenuti da se radi o odlasku na festival Urban fest Osijek za koji odobren poput u visini 40%
- za vrijeme trajanja, kartu OBVEZNO ovjeriti na info pultu koji će se nalaziti na ulazu u dvorište Vege. Ukoliko kartu ne ovjerite, kontrolor će biti pri povratku primoran naplatiti razliku povlastice

[important title=Nagradna igra 5x1 festivalska ulaznica]Portal SiB.hr kao medijski pokrovitelj "UFO uz Osječko 2011." poklanja 5x1 festivalsku ulaznicu za 3 dana odlične glazbe u dvorištu Vege. Sve što trebate napraviti jest u komentar (na Facebooku ili forumu) UNUTAR članka upisati "UFO - najbolja ljetna zabava" i čekati proglašenje dobitnika. Svi koji imate Facebook račun kliknite Like. 

Dobitnici u nagradnoj igri su:

- Darko Samardžić
- Domagoj Klepač
- Barbara Horvat
- Ivana Balić
- Mirela Lončar[/important]

4437958f8e359a70b666976cf550ad4d.jpg

Više o svakome bendu pogledajte OVDJE.

[important title=ČETVRTAK (07. srpnja)]

Garage In July (cro)
Forbidden Lifeform (cro)
Pullover (cro)
Pankreas (cro)Chained In Agony (cro)
Prežderani (cro)
Kelvar Bikini (cro)
Aesthetic Emphaty (bih)

THE CASUALTIES (usa)

ARKONA (rus)[/important]

[important title=PETAK (08. srpnja)]

Mardraum (cro)
Break Away (cro)
Imp (cro)
.Upset (cro)
Neon Green (cro)
Thunderbolt (nor)
Kuriri (srb)
KZU Ole Ole (bih)

JINX (cro)

LET3 (cro)[/important]

[important title=SUBOTA (09. srpnja)]

Crna Kronika (cro)
My Last Suicide (bih)
Mad Face (cro)
Udav (cro)
The Hostiles (sco)
Joke (fra)
Blankfile (srb)
E.N.D. (cro)
Mass Hypnosis (cro)

BRKOVI (cro)

DECAPITATED (pol)[/important]

Poslušajte i playlistu svih odabranih demo bandova OVDJE.

Pridružite se i službenom Facebook događaju kao i službenom Facebook profilu UFO-a.

Osmi po redu Urban fest Osijek ove godine održati će se od 07. do 09. srpnja u dvorištu Vege, a sudeći prema popisu bandova biti će bolji nego ikada.

ACHTUNG, ACHTUNG – Obavijest o mogućnosti smještaja na otvorenom u vrijeme trajanja UFO festivala!

S obzirom da se pojavio veliki broj upita vezanih za kampiranje u vrijeme trajanja UFO festivala, donosimo sljedeću informaciju.

UFO festival nema mogućnosti u Osijeku organizirati službeni kamp i sve ono što se pod tim podrazumijeva (ograđeni prostor, sigurnost stvari u kampu, sanitarni čvor kao i naplatu boravka u kampu).

Ipak, Osijek u neposrednoj blizi mjesta održavanja UFO festivala (potrebno je samo prijeći most preko rijeke Drave) ima prostor koje Osječani i njihovi gosti već dugi niz godina koriste upravo u svrhu odmora i boravka u prirodi u dane blagdana i vikenda. Riječ je o prostoru kod Amfiteatra (katakombe) na lijevoj obali Drave koje se može iskoristiti, i koristi se, u svrhu kraćeg ili dužeg boravka u prirodi.

Uz sam prostor kod Amfiteatra, nalazi se i najveće osječko kupalište Copacabana (poznatija pod nazivom Kopika) gdje, uz naplatu ulaza od 5,00 HRK/dan, možete uživati u čarima ljeta, ali i onima koji se tiču i dijela osobne higijene (sanitarni čvor i tuševi).

Da rezimiramo – Osijek trenutno nema organizirani kamp smještaj (pa tako ni UFO festival), ali svi oni koji su zainteresirani, mogu na vlastitu odgovornost smjestiti se na lijevoj obali Drave tijekom dana, a u večernjim satima, prelaskom mosta, uživati u onome zbog čega su i došli u Grad na Dravi – najboljem do sada UFO festivalu!

ufo_kamp1

________________________________________________________________

Nakon što je prošle godine ugostio 40-ak ponajboljih demo bandova iz regije uz goste (Behemoth, Elvis Jackson, Opća Opasnost, Elemental, Pero Defformero te Six Pack), Urban fest Osijek će i ove godine pružiti vrhunski glazbeni doživljaj svim posjetiteljima! Odlične reakcije publike i medija bile su itekako dovoljan razlog da se još jednom krene u potragu za najkvalitetnijim demo bandovima, ali i headlinerima koji će i ovo osječko ljeto užariti do maksimuma.

________________________________________________________________

JINX - petak 08. srpnja (dvorište Vege)

Nakon dugo vremena, nakon komentara zašto rijetko dolaze u Osijek i nakon super uspješnih albuma "Na Zapadu" i ''Diksilend'', te nakon brojnih nagrada, Jinxi napokon nastupaju i na UFO festivalu u Osijeku 08. srpnja.

JINX - kratka biografija

Jinxi su svoju karijeru započeli pod imenom High Jinx, koncertom u zagrebačkom Saloonu u proljeće 1994.

Osnovne poluge benda od samog su početka bili gitarist, autor i povremeni pjevač Gordan Muratović, umjetničkim imenom Coco Mosquito i pjevačica Jadranka Bastajić-Yaya.

106d15136dd38dd796f9266f4d18f415.jpg

Do gubljenja prefiksa High u imenu tijekom 1995., Jinxi su stekli zavidnu reputaciju energičnim nastupima u kojima su kombinirali autorski materijal na engleskom i obrade funk i pop klasika. Iako ignorirani od većine medija i struke, Jinxi uspjevaju odsvirati zavidan broj koncerata.

Stalna postava benda konačno se formirala tijekom 1997. (Berko Muratović-bubnjevi, Samir Kadribašić-bas, Marijan Gudelj-klavijature, Coco-gitara i Yaya-vokal), kada Jinxi, još uvijek bez diskografskog ugovora, kreću u avanturu snimanja novog materijala. U "Funhouseu" su snimili 9 pjesama, ovog puta na hrvatskom jeziku, produkciju je zaokružio Denyken i "Second Hand" se konacno pojavio na tržištu u prosincu 1997. pod okriljem Aquarius Recordsa.

Kad se u eteru zavrtio prvi singl "Smijem se", svima je bilo jasno da imamo nove pop prvake u Hrvatskoj. Do sredine 1998. Jinxi su bili općepoznato ime i koncertna atrakcija u cijeloj zemlji. Osnovnu postavu benda pojačali su puhači (Jakša na saksofonu i Rudi na trubi), hitovi su se nizali jedan za drugim, a krajem godine stiglo je i neočekivano međunarodno priznanje - nagrada francuskog državnog radija namjenjena najboljem mladom bendu u Europi.

Nakon manjih izmjena u bandu singl "Koliko suza" najavio je album "Pompei-ljetna ploča katastrofe", objavljen u svibnju. Zreliji i kompletniji od prethodnika, album je polučio veliki komercijalni uspjeh i Jinxe poslao na još jednu dugu, trijumfalnu turneju, zaključenu tek krajem 2000.

Početkom 2001., bend se, ojačan novim članom, perkusionistom Borisom Popovom, povlači u Dubrovnik gdje priprema materijal za četvrti album. Singl "Tamo gdje je sve po mom" otkriva brazilske utjecaje na pop rukopis Coca Mosquita, a cijela "Avantura počinje", objavljena u lipnju 2001., biva ocjenjena najboljim albumom Jinxa u karijeri.

{youtube}Wl37NPpocWY{/youtube}

Nažalost, pjevačica Yaya sve teže podnosi obaveze u sastavu i polako se udaljuje od ostalih članova. Prkoseći sve jačim glasinama o raspadu, Jinxi neumorno nastupaju sve do veljače 2002., kada se posljednji put pojavljuju zajedno na svečanom dočeku Kostelića na glavnom zagrebačkom trgu.

Nekoliko tjedana poslije toga, raspad benda postaje služben - Yaya se odlučila posvetiti slikarskoj karijeri, tako da preostali članovi benda sami primaju Porina za hit godine za "Tamo gdje je sve po mom".

{youtube}4Q0teNCFGjE{/youtube}

Na samom kraju 2002. kompilacija "Retro", s bonus DVD-om, stavlja točku na fascinantnu karijeru i niz velikih pop hitova kakvih je u povijesti domaće scene bilo vrlo malo. Do povratka Jinx-a na scenu dolazi nakon potpisivanja ugovora s Dallas Records, te najavom novog albuma „Na zapadu" koji izlazi početkom lipnja 2007. godine.

2010. godine Jinxi izdaju svoj novi album "Diksilend" na kojem se našao i singl "Da smo se voljeli manje", a kritičari i publika album proglašavaju za jedan od najboljih prošle godine.

Jinxi danas spadaju u sami vrh hrvatske glazbene scene, a vi ćete ih priliku imati vidjeti 8. srpnja u dvorištu Vege.

{youtube}QFk3CtHVZ0I{/youtube}

{youtube}4Q0teNCFGjE{/youtube}

________________________________________________________________ 

01.06.2011.

Folk Metal Atrakcija Arkona četvrtak 07. srpnja (dvorište Vege)

images?q=tbn:ANd9GcRL-E-_sqYYyuqe0ZH8Lj6Velika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti još jednog headlinera! Arkona dolazi na Urban fest Osijek uz Osječko 2011.

Arkona je ruski folk metal bend osnovan 2002. godine. Uzeli su naziv po posljednjem slavenskom gradu utvrdi. Tekstovi su im inspirirani ruskom i slavenskom tradicijom, te su svi na ruskom jeziku.

U samoj glazbi članovi benda koriste nekoliko tradicionalnih ruskih instrumenata. Pjevačica Masha poznata je po svom death growl vokalu, kao jedna od rijetkih pjevačica koja koristi takav način pjevanja, no i po prelijepom glasu u clean dionicama.

Bend je do sada objavio pet studijskih i dva live albuma. Upravo ovih dana objavljen je i EP ˝Stenka Na Stenku˝, a za istoimenu pjesmu snimljen je i video spot. Arkona je danas uz Korpiklaani i slične bendove velika koncertna i festivalska atrakcija.

Studijski albumi

Vozrozhdeniye (2004.)

Lepta (2004.)

Vo Slavu Velikim! (2005.)

Ot Serdtsa K Nebu (2007.)

Goi, Rode, Goi! (2009.)

{youtube}xDrKpYn-8u8{/youtube}

{youtube}A7fuuDc2hH0{/youtube}

{youtube}Tt6_65LDZ60{/youtube}

 ________________________________________________________________
25.05.2011.

UFO ispunjava želje - dolaze Brkovi!

Nakon pokušaja (nadamo se uspješnog) ispitivanja javnog mišljenja, došli smo do zaključka da su Brkovi oni što publika želi. A tko bi bili mi da ne ispunjavamo želje, tako da vam sa ponosom donosimo vijest da Brkovi nastupaju na UFO festivalu ove godine i to u subotu, 09. srpnja!

brkovi-ufo

Grupa "Brkovi" iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. "narodne" glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud.
Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito - larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Svoju glazbu nazivaju "turbo punk folk wellness i spa" sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu).

Album prvijenac "punkfolkwellness", sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova. Devet pjesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i općenito civilizacije. Sniman u studiju Kramasonik, a miksan i masteriran u Novom Sadu, svjetlo je dana ugledao u vlastitoj nakladi i rasparčava se na koncertima Brkova za simboličnu novčanu naknadu, ponekad čak ni za to. 2010. godine izdali su drugi album „Društvo Brkatih Mladića“.


Brkovi su:


•    Shamso 69: predizborni govori, pjevanje, poznavanje Cazinske krajine
•    Prasac zvani Sepra, a ponekad i Mezo: gitara, vibrato vokal, pjevanje kroz zube, Playstation Konami nogomet, dodavanje Vegete u jela
•    Žorž: gitara, seks simbol, ekscesi
•    Šarulja: bubnjevi, ezoterija, kristaloterapija
•    Tomac: bas, ekonom, cenzura, inzistiranje na folku


{youtube}NZl5X50ov68{/youtube}

 

________________________________________________________________

18.05.2011.

LET 3 petak 08. srpnja (dvorište Vege)

38c633d92b8910d90a88e1adb3060667.jpgPoznata su prva tri headlinera ovogodišnjeg Urban festa. Nakon The Casualtiesa koji nastupaju u četvrtak, te poljskih metalaca Decapiteda, dolaze nam prekaljeni riječki Let 3. Dokazali rokeri i ambasadori dobre volje i dobre zezancije u Osijeku su nastupali puno puta, a baš svaki puta publika ih je dočekala sa odobravanjem pa ne sumnjamo kako će tako biti i ovoga puta.

Posljednji puta letovci su u Osijeku na otvorenome nastupali prije čak dvije godine, a posebno pamtimo njihov nastup na bini Urban festa 2007. godine kada su mnogi dočekali njihov nastup koji je trajao do prvih jutarnjih zraka sunca.

No, ovaj puta nam Let 3 dolazi i sa ponešto noviteta. Nakon vrlog dobrog uspjeha singla „Omađijaj me" i uz pripreme novog albuma koji već neko vrijeme kuhaju, ponovno se vratio interes publike za njihovim nastupom. A UFO festival je tu da tu želju ispuni.

{youtube}anfOx_eWnDc{/youtube}

O LET 3

Let 3 je rock sastav iz Rijeke osnovan 1987. godine. Idejni pokretač benda je dvojac koji se sastoji od basista Damira Martinovića Mrleta (prije toga u poznatom bendu Termiti), te pjevača Zorana Prodanovića Prlje, a oni su i danas pokretačka snaga benda.

Do sada su objavili 5 studijskih, jedan live album, te jedan DVD, od kojih svaki ima svoje kultno mjesto u hrvatskoj rock diskografiji. Prvi album „Two Dogs Fucking" objavljuju 1988. te već samim njegovim nazivom uzrokuju pomutnju na sceni, te lagano stvaraju imidž koji je godinama postao njihov zaštitni znak. Album je nosila genijalna stvar „Sam u vodi" koju je bend posljednjih godina, na radost brojnih fanova, ponovno uvrstio u svoj koncertni repertoar.

Sve informacije u svezi Urban festa Osijek uz Osječko 2011. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu.

________________________________________________________________

16.05.2011. Grad Osijek i ove godine stao je uz organizaciju Urban festa, pokazujući na taj način da je Grad na Dravi uvijek bio i ostat će mjesto kvalitetne glazbe i dobre zabave za sve mlade i one koji se tako osjećaju. Afirmacija mladih demo sastava, organizacija kvalitetne glazbene manifestacije te dolazak što većeg broja posjetitelja u Osijek tijekom ljeta samo su neki od ciljeva organizatora Urban festa Osijek uz Osječko. Nadamo se da će i ove godine UFO festival ispuniti očekivanja svih koji s nestrpljenjem očekuju njegovo osmo izdanje!

A oni koji, uz publiku naravno, itekako išćekuju ovogodišnji UFO uz Osječko su svakako već sada prijavljeni demo bandovi iz cijele regije! Njih čak 216 odbrojava dane do trenutka kada će biti i službeno objavljen popis onih koji će nastupiti na ovogodišnjem Urban festu!

Imp (Belišće)

"UFO je najbolja prilika da se neafirmirani bendovi predstave ne samo osječkoj publici i istoimenom pivu nego i slušateljima/bendovima koji dolaze iz drugih krajeva zbog UFO festivala..."

Kuriri (Pirot - Srbija)

"Da ne filozofiram mnogo. Prijavili smo se zato što je to jedan urbani festival, a naša muzika najbolje prolazi kod urbanije publike... KURIRI još uvijek nisu nastupali u Osijeku, te je ovo odlična prilika.

Bend trenutno radi na snimanju svog prvog albuma, a paralelno sa tim je započeo i turneju "Love & Unity tour 2011" u državama regije. KURIRI su uvijek otvoreni za suradnju, pa se nadamo da ćemo na UFO festivalu sklopiti mnoga poznanstva i prijateljstva sa drugim bendovima koji će sudjelovati... A također se nadamo i simpatijama od strane publike."

Još uvijek nije kasno za one koje nisu stigli prijaviti se da to i učine jer prijava traje do 22. svibnja. Stoga ne propustite ovu priliku i prijavite se za nastup na UFO festivalu!

Sve informacije u svezi Urban festa Osijek uz Osječko 2011. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu.

KLIK>>>>>>> Video UFO 2010

________________________________________________________________

 

11.05.2011. Osmi po redu Urban fest Osijek održat će se od 07. do 09. srpnja 2011. godine u dvorištu bivšeg disko kluba Vega. Do sada se za nastup na UFO-u prijavilo 190 bandova, a prijave traju do 22. svibnja na www.ufo.com.hr. Svi koji žele još uvijek stignu poslati svoju prijavu te tako pokušati izboriti svoje mjesto među bandovima koji će nastupiti ove godine!

Idemo dalje! Znamo tko je prvi headliner (The Casualties, za sve one koji su propustili tu informaciju)! No to svakako nije dovoljno onima koji sa zanimanjem išćekuju objavu imena sljedećeg headlinera ovogodišnjeg izdanja Urban festa Osijek. Ovaj put riječ je o sada već kultnom death metal bandu – Decapitated koji uz prošlogodišnjeg gosta festivala Behemoth čini iznimno uspješan poljski metal dvojac koji svojim, posebice live, nastupima oduševljava publiku širom svijeta.

Zadovoljstvo nam je što će upravo Urban fest Osijek biti domaćin nastupa ovog velikog metal sastava, i to u subotu, 09. srpnja.

DECAPITATED petak 08. srpnja (dvorište Vege)

Po mnogima najznačajniji tehnički death metal bend s početka 21. stoljeća dolazi na Urban fest Osijek!

Decapitated je osnovan u poljskom gradu Krosnom 1996. godine. Već od samih početaka krasila ih je mladost i talentiranost. Naime, bend su osnovali braća Wacław "Vogg" Kiełtyka i mlađi brat Witold "Vitek" Kiełtyka, koji je tada imao samo 12 godina. Zahvaljujući demo snimkama potpisali su za izdavačku kuću Earache Records.

bc22be1b31060dfbcf75c24a33b7e7d9.jpg

Prvi album Winds of Creation objavljen 2000. godine dobio je mnoge pozitivne kritike, a idući album Nihility 2002. omogućio im je nastup na poljskom Ozzfestu te turneje po Europi i Sjevernoj Americi. Nakon trećeg albuma The Negation pjevač Sauron napušta bend zbog zdravstvenih razloga, a na njegovo mjesto dolazi veliki Adrian "Covan" Kowanek s kojim bend snima album Organic Hallucinosis 2006. godine.

Dana 28. listopada 2007. godine na granici Rusije i Bjelorusije članovi benda doživjeli su tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo bubnjar Vitek koji je tada imao samo 23 godine , a pjevač Covan ostao je u komi. Ta je vijest odjeknula u metal krugovima i mnogi su pomislili da je to bio kraj za Decapitated. Ali nakon dvogodišnje pauze Vitekov brat Vogg odlučio je ponovo oformiti sastav.

Najteži zadatak da zamijeni Viteka na bubnjevima dobio je Kerim "Krimh" Lechner , dok je umjesto Covana vokal postao Rafał Piotrowski. Fanovi su bili skeptični, jer sigurno da Covana i Viteka nitko ne može zamijeniti , ali trenutna postava uputila se 2010. na europsku turneju sa Behemothom i još jednom oduševila ljubitelje tehničkog death metala. Bend trenutno radi na novom albumu koji će se simbolično zvati Carnival Is Forever. Album izlazi u drugom dijelu godine , a kako zvuči i prije nego li službeno izađe, moći ćete uživo ćuti u subotu, 9. srpnja.

{youtube}QKjgpTis0Vo{/youtube}

05.04.2011. A sada, konačno i objava prvog headlinera ovogodišnjeg Urban festa Osijek! Riječ je o kultnom američkom bandu The Casualties koji će na UFO nastupiti u četvrtak 7. srpnja. Dolaze sa ulica New Yorka, odišu poznatom newyorškom žestinom u zvuku, dovoljno su melodični da ih slušaju pobornici californijske scene, a ujedno i sirovi za pobornike britanskog punka.

THE CASUALTIES - četvrtak 07. srpnja (dvorište Vege)

441170bbda0f810636bb178a6b00f9c4.png

Nastali 1987. u New Yorku, unutar ere street punka, te vođeni idejama koje su pred njih prostrli bendovi kao što su Exploited, GBH sa jedne strane, te Dead Kennedys ili TSOL sa druge strane, The Casualties su izdržali punih 25 godina na sceni, ne mijenjajući svoj prvotni izričaj, ali konstantno rastući kao glazbenici i kao bend u cjelini.

Prvih 10 godina su nastupali po Americi ostavljajući dojam odličnog live benda, da bi 1997. napokon izdali svoj prvi album For The Punx, koji se instantno počinje nalaziti u walkmanima pankera cijeloga svijeta. Nakon toga je sve krenulo lakše, te u prosjeku svake dvije godine izdaju album, a posljednji koji su izdali, „We Are All We Have", 2009. za poznatu underground etiketu „One Side Dummy" u potpunosti je pokazao do čega su izrasli, te je pobrao pohvale sa svih strana svijeta, preko fanzina, do publike.

No, The Casualties su bend koji svoju pravu, svoju najbolju i najjaču stranu pokazuje na live nastupima koji obiluju energijom i žestinom, a ujedno i velikom pozitivom koja se osjeća u zraku. Svojim tekstovima, koji govore o raznim sferama života, kao što su politika, zajedništvo, prijateljstvo, te naravno ljubav, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a to dokazuje vjerna publika koja im s godinama samo raste.

The Casulaties, bend koji je obišao gotovo cijeli svijet, na svoju veliku kartu mjesta gdje su sve nastupali, od ove godine stavlja i Osijek, a UFO i grad Osijek su ponosni što imaju priliku ugostiti jedan tako velik bend.

{youtube}0gLD3-trfBE{/youtube}

{youtube}yjvohu5zJlI{/youtube}

Sve informacije vezane uz Urban fest Osijek 2011. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da se pridružite i  službenom Facebook fan pageu.

Naravno, sve informacije moći ćete saznati i na SiB.hr.


[span class=attention]Subota(02.srpnja) - UFO uz Osječko - najavni event u Cadillacu[/span]

__________________________________________________________

22.03.2011. Osmi put zaredom, Agencija Noktua kreće u avanturu zvanu Urban fest Osijek. Prijave za demo bandove koji žele nastupiti kreću od danas, 22. ožujka 2011. i trajati će do 22. svibnja.

Kao i godinama do sada, jedini cilj UFO festivala je bio i ostat će – zabaviti svoju vjernu publiku, a najboljim demo bendovima dati mogućnost nastupa u koncertim uvjetima jer oni to i zaslužuju! Tri dana odlične glazbe, vrhunskog zvuka i više nego dobre zabave je ono što će i ove godine biti jedini moto organizatorima festivala.

Ove godine, Urban fest Osijek će svoje osmo izdanje doživjeti od 07. do 09. srpnja i vjerujemo da će odabrani demo bandovi, kao i headlineri festivala oduševiti ljubitelje svih glazbenih stilova, počeviši od pop-rocka, punka pa do metala, kao i svih ostalih inačica urbane glazbe.

A sada ono najvažnije – prijave za sudjelovanje na Urban festu Osijek 2011. otvorene su od danas (22. ožujka) na službenoj stranici festivala www.ufo.com.hr i bit će otvorene sve do 21. svibnja 2011. godine. Nepravovremene i nepotpune prijave neće se uzimati u obzir pri izboru bandova za nastup na UFO-u 2011.

I to je to, ljudi! Organizatori očekuju vaše prijave, a za sve dodatne infomacije budite slobodni se javiti na kontakt [email protected].

Mi svi s nestrpljenjem očekujemo UFO 2011., a sve informacije moći ćete saznati na SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!