Lifestyle / Koncerti

Spektakularno otvaranje EXIT-a uz Nile Rodgersa i Chic!

Spektakularno otvaranje EXIT-a uz Nile Rodgersa i Chic!

Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti kako će otvaranje EXIT-a obilježiti jedno od najznačajnijih imena u povijesti suvremene glazbe i, za mnoge, najveći producent svih vremena. U srijedu, 10. srpnja, na spektakularnom početku R:Evolucije na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupit će Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic!

Tko je Nile Rodgers?

[blockquote]Teško je naći dovoljno velike i precizne riječi koje bi opisale značaj njegovog glazbenog stvaralaštva. Nećemo pretjerati ako kažemo da će biti zabilježen u povijesti kao jedan od ljudi koji su najviše utjecali na tijekove razvoja popularne glazbe.

Dovoljno je reći da je producent, skladatelj i gitarist koji stoji iza najvećih uspjeha, singlova i albuma velikana kao što su David Bowie i Duran Duran, čovjek koji je stvorio Madonnu, za koga su se otimali giganti kao što su Mick Jagger i Michael Jackson. Čovjek koji dokazuje svoju suvremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna glazba ikad imala i time što stoji iza najnovijih hitova Daft Punka - "Get Lucky" i "Lose Yourself to Dance", kao i radom s imenima kao što su Chase & Status, Avicii ili Felix da Housecat. Imena koje je proslavio ili s kojima je intenzivno surađivao su i Sister Sledge, Eric Clapton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS i mnogi, mnogi drugi.

Chic, Nileov originalni bend, predstavlja jednu od najznačajnijih pojava u pop i disco glazbi ikada. Njihove hitove ste čuli milijun puta, a isto toliko puta su semplirani - "Good Times", "Dance, Dance, Dance", "Everybody Dance" i posebno "I Want Your Love" i "Le Freak", s nezaboravnim usklikom "aaah, freak out", predstavljaju temelj suvremene dance glazbe.
Disco glazba postala je umjetnički vrijedan žanr onog trenutka kada su Chic u nju unijeli pjevanje blisko soulu, kao i smjelu uporabu gudača, ne gubeći, već samo ubrzavajući agresivni funky ritam. Njihovi jednostavni tekstovi, puni naizgled jednostavnog, vedrog eskapizma, krili su i ne tako naivan kritički komentar Amerike usred tadašnje ekonomske krize. Kao oličenje optimizma disco kulture, Chic je postala jedna od najkomercijalnijih crnačkih pop grupa svih vremena, zahvaljujući jedinstvenoj seriji hitova, koji i danas osvajaju srca svojom plemenitošću i neodoljivim ritmom.

Legendarna, zarazno melodična bas linija iz "Good Times", našla se citirana u pjesmama Blondie, Queen, Grandmaster Flash, Beastie Boys i mnogih drugih, pokazujući pravac u kojem će glazba ići. Odatle do housea bio je potreban samo jedan korak i mnogobrojni producenti i DJ-i su ga napravili, gradeći suvremenu elektronsku dance glazbu. Svaki put kad čujete plesni ritam sa ženskim soul vokalom, znajte da su Chic začeli ovaj pravac na prljavim ulicama New Yorka, u vremenima koja nisu bila mnogo drukčija nego što su ova danas, osim što je tad bilo moguće vjerovati u bolje sutra, a to se u njihovoj glazbi čuje. [/blockquote]

Kako biste otkrili za koje hitove je još zaslužan veliki Nile Rodgers, pogledajte sljedeći video:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



Uvertiru za disko eksploziju pružit će nevjerojatni glasovi iz Viva Vox zbora, koji se pretežno bave a cappella (bez instrumenata) obradama pop-rock glazbe uz pratnju beatboxa. Glasovi ovog zbora eksperimentiraju s različitim glazbenim žanrovima i pomjeraju granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas!

plakat exit 495

Posebno ističemo da će promo cijena za otvaranje festivala iznositi 1000 dinara (za one koji do sada nisu osigurali festivalsku ulaznicu), a sve u cilju približavanja EXIT-a svim građanima Novog Sada i Srbije. I to nije sve! Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica za otvaranje festivala bit će namijenjen obnovi i promociji turističkih kapaciteta Petrovaradinske tvrđave.

PROMO CIJENA ULAZNICA DO 2. SRPNJA

Publika u Hrvatskoj trenutno ima mogućnost kupovine festivalskih ulaznica po promotivnoj cijeni od 440 kn te dnevnih po cijeni od 190 kn. Ta cijena festivalskih, petodnevnih ulaznica, na snazi je do 1. srpnja.

Od 2. srpnja cijena festivalskih ulaznica diže se na 550 kn, dok će jednodnevne biti 230 kn. Cijena kampa ostaje trajno ista i iznosi 200 kn. Prodaja svih ulaznica za Exit trajat će do subote, 6. srpnja (uključujući i subotu).

exit people 495 2

Službena prodajna mjesta:

• Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7  • Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13 • AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova • Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a • Dallas Shop Split, Narodni trg 14
• Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 • Dallas Shop Rovinj, Carera 72 • Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2

EXIT PAKETI:

Festivalska ulaznica + prijevoz + smještaj: već od 757 kn
Više informacija na www.mytravel.hr

R:Evolucija počinje na glavnoj EXIT-ovoj pozornici! Vidimo se.

[important title=Nagradna igra]Poklanjamo 2x1 festivalsku ulaznicu. U komentar upišite SiB.hr me vodi na najveći party u regiji. Dobitnike ćemo proglasiti  4. srpnja.

Dobitnici: Ivona Paprika i Andrija Matić[/important]


Izdvojeno

Reci što misliš!