Kino Urania: Misija - gledanije od Avatara!

Kino Urania: Misija - gledanije od Avatara!

Transparency International Hrvatska i Motovun film festival organiziraju NEPOTKUPLJIVU TURNEJU na kojoj će se prikazivati bugarski film "Misija London".

misijalondon495

Film govori o političkim devijacijama svojstvenim svim tranzicijskim zemljama - govori o svijetu diplomata kojima je potkupljivost tek jedan u nizu političkih poroka u koje su ogrezli. Kako su ne tako davno i naše novine izvještavale o nerazumnim računima i švercerskim poduhvatima pojedinih hrvatskih diplomata, sve o čemu Misija London govori bit će savršeno poznato i razumljivo i našoj publici. Riječ je o pitkoj komediji koja je najgledaniji film Bugarskoj svih vremena - "Misija London" prikazivana je u bugarskim kinima istodobno s Avatorom i na kraju ga pobijedila po gledanosti.

Autor knjige i jedan od koscenarista Alek Popov, koji je i sam bio bugarski diplomat u Londonu, primio je na Motovunskom filmskom festivalu 2011. Nepotkupljivu nagradu MFF-a i Transparency Internationala Hrvatska.

Film Misija London prikazat će se u Osijeku u kinu Urania u petak 1. lipnja u 20:00 sati, a cijena ulaznice je 10,00 kuna.

Na predavanju koje će prethoditi projekciji filma, a biti će održano u knjižari Nova s početkom u 11:50 h biti će objavljen i datum otvaranja ureda Transparency International u Osijeku.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota