Početak kraja - zatvoreno kino Europa

Početak kraja - zatvoreno kino Europa

Prvi put nakon niza godina osječko kino "Europa" zatvoreno je na tjedan dana zbog nemogućnosti nabave novih filmova koji bi napunili ovu kinodvoranu.

Također, već nekoliko tjedana osječki se Kinematografi ne mogu ni pohvaliti novim atraktivnim filmovima. Razlog tomu je, objašnjava direktorica Kinematografa Marijana Bošnjak, sve "čudniji" odnos s distributerima koji su ujedno i vlasnici multipleksa čija se otvorenja uskoro očekuju i u Osijeku.
- Jednostavno je došlo do manjka repertoarnih filmova u ponudi distributera, na što Kinematografi nikako ne mogu utjecati. Takva situacija traje već duže, no mi smo do sada ipak uspijevali nekako "pokrpati" program u oba kina kvalitetnim filmovima. No, došlo je do neizbježnog. Za razdoblje od 21. do 27. listopada nismo uspjeli kreirati dobar program u oba kina pa je pala odluka da se jedno zatvori. Nažalost, distributeri akumuliraju dobre filmove uoči otvorenja multipleksa i ne stavljaju ih u ponudu. Mi tu ništa ne možemo. Ako se ovakvo njihovo ponašanje nastavi, opstanak osječkih Kinematografa bit će upitan - kaže Marijana Bošnjak koja ipak ima riječi utjehe za osječke filmofile.
- Od idućeg četvrtka ponovno će raditi oba kina. Slabu ponudu repertoarnih filmova upotpunit ćemo revijama. Tako planiramo prikazivanje filmova iz ciklusa horor i ciklusa starih filmova koji su uvijek bili popularni među osječkom publikom - kaže Bošnjak.

Samo jedna matineja
U kinu "Urania" do 27. listopada reprizno se prikazuje animirani film "Kako je Gru ukrao mjesec" koji se može pogledati svakim danom u 17.30 sati. Od 19.15 sati na repertoaru je komedija "Svi na Woodstock", a od 21.15 sati akcijski film "Harry Brown". Kako je kino "Europa" zatvoreno, matineja za djecu ovog vikenda bit će samo u nedjelju kada će se od 11 sati moć pogledati treći nastavak animiranog filma "Priča o igračkama".

TEKST: Ivana KUKIĆ SOLAR, www.glas-slavonije.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja