Lifestyle / Kino

Cinema closing party, posljednje projekcije i jedno toplo - doviđenja

Cinema closing party, posljednje projekcije i jedno toplo - doviđenja

Dragi gledatelji, ovo je posljednji tjedan u kojem ćete se moći družiti s nama, a u kojem ćete moći pogledati projekcije 4 filma, poslušati koncert viole i čela i privremeno staviti ključ u bravu poslije Cinema Glam 30's & 40's- closing party.

Film mlade srpske scenaristice i redateljice Mile Turajlić vodi vas na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslavenske filmske iluzije.

Koja je tajna pulskog filmskog festivala? Zašto je Tito bio opsjednut kinematografijom, zašto su strani redatelji i glumci redovito snimali u Jugoslaviji, kako je stvarana filmska iluzija jedne zemlje i što je ostalo od nje. Kada stvarnost odstupi od zadanog scenarija, tko bi odolio da na filmu ne stvori zemlju snova?

Kontroverzni dokumentarac o usponu i padu jugoslavenske kinematografije vješto se igra slikom i zvukom, o poznatom otkriva nepoznato, podsjeća na već zaboravljeno, ali to radi s odmakom, zbog kojeg će se mlađim generacijama film itekako svidjeti. Stariji gledatelji taj odmak vjerojatno neće ni zamijetiti, jer će ih prizori evociranja prošlosti tako ponijeti da će zbog njih uvrstiti "Cinema Komunisto" u nezaboravne filmske doživljaje.

2. dani austrijske kulture u Osijeku

U sklopu obilježavanja manifestacije 2. dani austrijske kulture u Osijeku u kinu Urania 19.10.2011. s početkom u 19:30 sati možete pogledati istinitu priču o čovjeku koji je imao više talenata, austrijsko- njemački film Pljačkaš. Ulaz je slobodan.

U sklopu obilježavanja iste manifestacije u subotu 22.10.2011. u 20:30 sati pogledajte koncert dua Catch-Pop String-Strong (Jelena Popržan - viola, pjevačica i Rina Kacinari - čelo)


Duo Catch-Pop String-Strong prezentira crossover na nesvakidašnji i uzbudljiv način. Neobičnim groove-om za dva gudačka instrumenta, dvije bečke glazbenice, Jelena Popržan i Rina Kacinari, svojom glazbom pikantno obogaćuju austrijsko muzičko stvaralaštvo. Njihov bogati repertoar ima raspon od balkanskog folklora, preko samostalno obrađene klasike i improvizacija, pa sve do Kurta Weilla i Berta Brechta. www.myspace.com/catchpop

S jednom ulaznicom na dva događanja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Pozivamo Vas da nam se pridružite 22.listopada 2011., prvo na koncertu viole i čela, a potom i na Cinema Glam 30's & 40's- closing party-ju.

Na oba događanja možete ući s jednom ulaznicom od 20,00 kn.


 

{edocs}kinematografi/zatvaranjekina.pdf,495,495{/edocs}

 

A od 22.listopada 2011...


.....održavati će se projekcije na zahtjev, školske, grupne i druge slične organizirane projekcije, kao i filmske večeri u bivšem "Klubu ljubitelja filma" lounge bara Lumiere i povremeni koncerti u organizaciji trećih osoba.

Ukoliko podržavate nastavak naše djelatnosti, filmski program europskih, festivalskih, dokumentarnih, umjetničkih i art sadržaja, književne i glazbene sadržaje, izložbe, koncerte i druge slične sadržaje i ne podržavate devastaciju objekata u kulturi izrecite Vaš stav na našoj stranici, našoj facebook grupi ili facebook page-u i sudjelujte u anketi koja će uskoro biti dostupna našim stanicama i stranicama naših medijskih partnera.

I na kraju, zahvaljujemo se iskreno na svih 99 godina druženja, svih lijepih trenutaka koje su generacije naših gledatelja podijelile s nama.

Ovo je kraj ovakvoga puta za osječka kina. Posljednja dva koja su preostala, kino Urania i kino Europa, ponosno su odolijevala ratnim vihorima, bespućima privatizacije, gradskih vlasti...

Međutim, isto nije i kraj Kinematografa Osijek koji su s Vama punih 110 godina.

Nikad se ne zna... možda se uskoro vidimo u nekom sasvim novom, drugačijem i modernijem ruhu.

S toga vas pozdravljamo s jednim toplim- doviđenja.


Vaši,
Kinematografi Osijek d.d.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!