Lifestyle / Kino

Kino Urania: Španjolski hororci i festivalski pobjednici

Kino Urania: Španjolski hororci i festivalski pobjednici

U ovom filmskom tjednu moći ćete pogledati još jedan film, kao posljednji, u Ciklusu filmova braće Coen. Film „Ljubav i cigarete“ (Romance & Cigarettes) režirao je sjajni John Torturro, a slavna braća pojavljuju se u ulozi producenata.

Svojevremeno ocijenjen „najvatrenijom komedijom godine“ u kojoj James Gandolfini glumi čovjeka iz radničke klase rastrganog između braka sa Susan Sarandon i izvanbračnih aktivnosti s Kate Winslet. Torturro, braća Coen, Sarandon, Winslet i Gandolfini… to nipošto ne može biti loše.

Ja ću budan sanjati…

Osim toga pogledati možete i 6 vrhunskih španjolskih horor, trilera iz popularne kolekcije „Za nemirne snove“ (Películas para no dormir).

Festivalski filmovi u kinu Urania

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U izboru ovotjednih festivalskih filmova naći će te naslove za zahtjevniju filmsku publiku koja traži smisao i jasnu poruku ili poziv na promišljanje u filmu.

Filmovi su različitih žanrova, produkcija i kinematografija, a osim što su nositelji najpoznatijih festivalskih nagrada, nakon projekcije, poželjet će te i komentirati radnju ili popiti piće s prijateljem.

Drama s elementima komedije i fantastike „Ujak Boonmee“ (Loong Boonmee raleuk chat) dobitnik je Zlatne palme 2010., tajlandski je meditativni film o suočavanju sa smrću i duhovima vlastite obitelji.

Čovjek koji vrišti“ (A Screaming Man/Un homme qui crie) dobitnik je 7 filmskih nagrada, film koji govori toliko puno, pa i onda kada uopće nema dijaloga…

Dobro srce“ (The Good Heart) drama s 4 nagrade i 5 nominacija govori o vlasniku bara koji, za svog nasljednika, odabire- beskućnika i odluči ga poučiti svim tajnama svoje profesije, uz određene uvjete. Možemo li se i u svom svakodnevnom životu oduprijeti onom „ako ćeš..“ …“onda..“?

Film „4 lica“ (Le Quattro Volte) smatra se remek djelom art filma narađen na 5 svjetkih festivala i s još 4 nominacije, prije svega jer se radi o filmu koji je snimljen bez dijaloga glumaca. Kao takav povlači jasnu crtu dobrog scenarija, izvrsne režije i odlične glume u odnosu na superiornu tehnologiju, čija superiornost nakon ovakvih filmova uistinu biva smiješnom. Ovaj film izazvao je veliki broj kontroverzi unutar filmske industrije, a o čemu je napisan veliki broj članaka.

Turneja“ (Tournée (On Tour) je humorna drama o producentu burlesknog showa koji se sa svojim plesačicama planira spektakularno vratiti u Pariz, ali..kazalište u kojem su trebali nastupiti prestaje biti kazalištem.

Dana 28. rujna 2011. u 17:00 sati održati će se besplatna projekcija animiranog stripa „Demonia“ studentice Umjetničke akademije u Osijeku, Vanje Eberl. Projekcija je ujedno i diplomski rad studentice pod mentorstvom doc.prof.Vladimira Freliha, koji je nastao u suradnji studenata likovne i dramske umjetnosti, te glazbene pedagogije.

Od 03. listopada 2011. na programu ćete moći gledati i novi Ciklus koreanskog filma (Državni službenik novog kova, Veliki šef, Trenutak za vječnost, Simpatija za gospođu osvetu, Poezija, Skandalotvorci, Bosonogi san, Majka). Za vas će filmove ovaj puta pretitlavati pravi filmski entuzijasti, koji su napredna jezična znanja dosegli u školi za učenje stranih jezika Lanico. Bit će to nastavak jedne prekrasne suradnje…

I za kraj jedna lijepa priča o kokičaru koji je uspio prodati svoj scenariji, priča o snovima od kojih se ne treba odustati...


Kino Urania [program 22.-28.9.2011.]

{edocs}kinematografi/kinematografi2.pdf,495,495{/edocs}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!