Lifestyle / Kino

Kinematografi: Tjedan Švicarske i švicarske kulture / Ciklus filmova braće Coen

Kinematografi: Tjedan Švicarske i švicarske kulture / Ciklus filmova braće Coen

U okviru obilježavanja manifestacije „Tjedan Švicarske i švicarske kulture u Osijeku“ u suradnji s Alliance française d'Osijek, od 10. do 17. rujna 2011. godine, upoznajte Švicarsku kroz glazbu, izložbe, reviju suvremenog švicarskog filma, predavanja, radionice i kulinarsku tradiciju.

U tjednu suvremenog švicarskog filma pogledajte izbor od 7 filmova. Svi filmovi iz ovogodišnjeg izbora festivalski su filmovi različitih su žanrova.

Za film „Gospođica“ („Das Fräulein“) u režiji Andreje Štaka, hrvatska glumica Marija Škaričić nagrađena je za ulogu najbolje glumice Srcem Sarajeva na SFF 2006. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dokumentarni film „Dama iz kina Capitol"  ("La petite dame du Capitol“) priča je koja će u svojoj suštini odgovara i priči o vašim, i našim kinima i njihovoj neizvjesnoj sudbini.
Priča je to o Lucienne Schnegg, sitnoj ženi s mnogo energije, koja je i u svojim 80tim još uvijek na čelu kina Capitole. Poput Uranije u Osijeku, u filmu je riječ o najboljem, najvećem i najstarijem u Lausanni, o njegovim veličanstvenim danima, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti...

Osim ove revije moći ćete pogledati i Ciklus filmova braće Coen, Joela i Ethana s izborom od 5, na hrvatskom tržištu dostupnih naslova - „Čovjek zvan Hrabrost“ (True Grit), „Nema zemlje za strace“ (No Country For Old Man), „Spaliti nakon čitanja“ (Burn After Reading), „Ozbiljan čovjek“ (A Serious Man) i „Čovjek kojeg nije bilo“ (The Man Who Wasn't There). Veličanstveni naslovi slavne braće poput filma „Fargo“ ili „Big Lebovski“ nisu, na žalost, dostupni za javno prikazivanje.

Dvotjedni program 08.-21. rujna (kino Urania):

{edocs}kinematografi/kinematografi1.pdf,495,495{/edocs}

Opisi švicarskih filmova:

{edocs}kinematografi/kinematografi2.doc,495,495{/edocs}

Sve filmove revija i ciklusa pogledajte po promotivnoj cijeni od 15 kn. Završetkom ove revije i ciklusa nastavljamo s izborom iz novih filmskih naslova, filmovima Woody Allena, ciklusom suvremenog koreanskog filma, iberoameričkog filma itd.

[important title=Poziv gledateljima]Najkreativnije gledatelje koji napišu najavu filmova za fb i stranice Kinematografa (interpretiraju program za ova dva tjedna) nagrađujemo s mjesečnim besplatnim ulaznicama za sve filmove koje ćemo prikazivati u narednih mjesec dana.[/important]


Kinematografi Osijek d.d.
31000 Osijek, Šetalište kard. F.Šepera 8
tel + 385 31 205 501 fax +385 31 205 507
mail: [email protected]
www.kinematografi-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!