Od kud su ono gajde? (Kinematografi program 12.-18.05.)

Od kud su ono gajde? (Kinematografi program 12.-18.05.)

kino_europa_400

Dragi gledatelji, na pitanje „Od kud su gajde?" većina će spremno odgovoriti – škotske ili irske. No ovaj instrument s mješinom, dulcem, prdaljicom i sviraljkom tradicijska je baština i naših krajeva - Slavonije i Baranje, isto kao i čitave Europe i svijeta. Trebate i dokaz da je tako? 

Pozivamo vas da se i sami uvjerite. Premijerna projekcija dokumentarnog filma „Mišina“ koja će zasigurno ukloniti sve pretpostavke i zablude održati će se u kinu Urania dana 18.5.2011. s početkom u 21:00 sat, a za gledatelje je besplatna.

Dokumentarni film „Mišina“ snimljen je u koprodukciji Muzeja Slavonije i tvrtke Trotoar. Scenarij potpisuje naša draga osječanka Ana Wild, režiju Krešimir Lendić, iza kamere je također poznati osječki kreativac Vjeran Hrpka. Vedran Kralj pobrinuo se za produkciju, a savršenu montažu odradio je Goran Markovanović.

Nove premijere

Od premijernih naslova ovaj tjedan možete pogledati postapokaliptični akcijski horor Sveti ratnik (Priest) čiju će te hrvatsku stranicu filma naći ovdje: http://www.svetiratnik.moj-film.hr/

Kolika je cijena istine pokazati će nam drama o osrednjem odvjetniku koji se u „Visoko društvo“ pokušava uvući braneći okorjele kriminalce u istoimenom filmu (Lincoln Lawyer), a koja se premijerno prikazuje u kinu Europa. Naizgled jednostavan slučaj obrane playboya optuženog za ubojstvo, kroz mračne tajne koje prikriva pretvara se u smrtonosnu igru i odvjetnikovu borbu za opstanak.

Na programu pogledati i možete prošlotjedne premijere aktualnih blockbustera.

Izuzetna glumačka postava (Vin Diesel i Paul Walker), svaka scena prepuna adrenalina, najbolji auti na crnom tržištu uz brzinu od 250km/h...to mogu samo „Brzi i žestoki 5“ (Fast Five). Isječak ove lude avanture pogledajte na slijedećem linku:

Još jedna ekranizacija lika iz stripova kompanije Marvel, inspiriran nordijskom mitologijom, naslovna uloga povjerena Chrisu Hemsworthu, uz slavne oskarovce Anthony Hopkins kao kralj Odin i Natalie Portman kao Jane. Radi se o filmu Thor kojeg u posljednjem tjednu prikazivanja možete pogledati u kinu Urania u 19:45h.

Svim kino fanovima preporučujemo da lajkaju našu novu stranicu na facebooku, a koju možete naći na slijedećem linku http://www.facebook.com/pages/Kinematografi-Osijek/202056919832687?sk=wall

 

Kinematografi Osijek, program od 12. do 18. svibnja 2011.

 
   Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr