Lifestyle / Kino

Od kud su ono gajde? (Kinematografi program 12.-18.05.)

Od kud su ono gajde? (Kinematografi program 12.-18.05.)

Dragi gledatelji, na pitanje „Od kud su gajde?" većina će spremno odgovoriti – škotske ili irske. No ovaj instrument s mješinom, dulcem, prdaljicom i sviraljkom tradicijska je baština i naših krajeva - Slavonije i Baranje, isto kao i čitave Europe i svijeta. Trebate i dokaz da je tako? 

Pozivamo vas da se i sami uvjerite. Premijerna projekcija dokumentarnog filma „Mišina“ koja će zasigurno ukloniti sve pretpostavke i zablude održati će se u kinu Urania dana 18.5.2011. s početkom u 21:00 sat, a za gledatelje je besplatna.

Dokumentarni film „Mišina“ snimljen je u koprodukciji Muzeja Slavonije i tvrtke Trotoar. Scenarij potpisuje naša draga osječanka Ana Wild, režiju Krešimir Lendić, iza kamere je također poznati osječki kreativac Vjeran Hrpka. Vedran Kralj pobrinuo se za produkciju, a savršenu montažu odradio je Goran Markovanović.

Nove premijere

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od premijernih naslova ovaj tjedan možete pogledati postapokaliptični akcijski horor Sveti ratnik (Priest) čiju će te hrvatsku stranicu filma naći ovdje: http://www.svetiratnik.moj-film.hr/

Kolika je cijena istine pokazati će nam drama o osrednjem odvjetniku koji se u „Visoko društvo“ pokušava uvući braneći okorjele kriminalce u istoimenom filmu (Lincoln Lawyer), a koja se premijerno prikazuje u kinu Europa. Naizgled jednostavan slučaj obrane playboya optuženog za ubojstvo, kroz mračne tajne koje prikriva pretvara se u smrtonosnu igru i odvjetnikovu borbu za opstanak.

Na programu pogledati i možete prošlotjedne premijere aktualnih blockbustera.

Izuzetna glumačka postava (Vin Diesel i Paul Walker), svaka scena prepuna adrenalina, najbolji auti na crnom tržištu uz brzinu od 250km/h...to mogu samo „Brzi i žestoki 5“ (Fast Five). Isječak ove lude avanture pogledajte na slijedećem linku:

{youtube}uSDNZeRX_1Y{/youtube}

Još jedna ekranizacija lika iz stripova kompanije Marvel, inspiriran nordijskom mitologijom, naslovna uloga povjerena Chrisu Hemsworthu, uz slavne oskarovce Anthony Hopkins kao kralj Odin i Natalie Portman kao Jane. Radi se o filmu Thor kojeg u posljednjem tjednu prikazivanja možete pogledati u kinu Urania u 19:45h.

Svim kino fanovima preporučujemo da lajkaju našu novu stranicu na facebooku, a koju možete naći na slijedećem linku http://www.facebook.com/pages/Kinematografi-Osijek/202056919832687?sk=wall

 

Kinematografi Osijek, program od 12. do 18. svibnja 2011.


{edocs}kinematografi/kinematografi-svibanj1.pdf,495,600{/edocs}

 
   


Izdvojeno

Reci što misliš!