VIDEO: Modern silence film festival

VIDEO: Modern silence film festival

Sjećate li se nijemih filmova? Teško, zar ne, ipak je ovo 21. stoljeće kada tehnologija napreduje iz dana u dan, no ovi su filmovi nekada bili pravi hit. Pokretne slike nijemog filma vraćaju nam se, ovog puta s modernim zvukovima, i to zahvaljujući osječkom Modern sajlens film festivalu.

Drugi po redu Modern silence film festival i ovog će puta publici prije svega ponuditi zanimljive filmove, a s njima i dobru zabavu. Riječ je naime, o jedinstvenoj manifestaciji koja promiče kulturu kreativnog razmišljanja spajajući pokretne slike nijemog filma s modernim zvukovima.

MARKO ŽULJ
«(Očekuje nas 50 kratkometražnih filmova. Neki nam dolaze od Oktavijana Miletića, doajena hravtske kinematografije, dok su ostali radovi iz Video kluba Mursa, isto kratkometražni filmovi, vrlo su dinamični, zanimljivi svojim sadržajem, ima nekih od dokumentarnih do art filmova, do komedijskih djela. Bit će u svakom slučaju zanimljivo.)»

Festival tišine, kako bi ga slobodno preveli, ljubiteljima filma uglavnom će ponuditi nijeme naslove. Njih će pak, krasiti jedna nova i zanimljiva glazbena podloga. 

 MARKO ŽULJ
«(Prije smo mogli vidjeti filmove samo popraćene naratorima. Mi sad imamo i naratore i tri DJ-a, DJ Sly, Mr. Fine Eye, DJ Skyjack. Oni će obući to novo muzikalno ruho svojim performansom.)»

Program festivala počinje sutra u 20 sati. Mjesto radnje je dvorište kina Urania, a u slučaju kiše manifestacija će se održati u dvorani kina. Posjetitelje očekuju i popratni sadržaji poput plesa s vatrom ili izložbe.

VIDEO:
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja