Lifestyle / Kino

Kino Urania: Noć hrvatskog filma i novih medija

Kino Urania: Noć hrvatskog filma i novih medija

Pozivamo vas na besplatne projekcije obožavanih hrvatskih animiranih i igranih filmova povodom „Noć hrvatskog filma i novih medija“.

Druga po redu „Noć hrvatskog filma i novih medija“ održat će se u subotu 6. lipnja 2015. i to u 9 različitih gradova (Zagreb, Split, Osijek, Pula, Dubrovnik, Sisak, Kutina, Velika Gorica i Hrvatska Kostajnica) i 14 kino dvorana.

U prvom dijelu programa posebna je pažnja posvećena klincima i klincezama koji, umjesto crtića prije Dnevnika na TV-u, ove subote mogu uživati u omiljenim filmovima za djecu i prije spavanja zavaljeni u fotelje kina Urania pogledati Kravu na mjesecu, Profesora Baltazar i Veliki provod u 17:00 sati, kao i prvi hrvatski film za djecu Duh u močvari u 17:30 sati.
U raznovrsnom filmskom miksu, u jednoj noći imat ćemo priliku vidjeti neka posebna ostvarenja koje nemamo tako često priliku vidjeti na kino-platnima. Večernji program za odrasle u Uraniji započinje u 23:30 sati projekcijom digitalno restauriranog filmskog klasika Ciguli Miguli, nakon čega prikazujemo dokumentarac Lisinski, od izrazitog značaja za domaću kinematografiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROGRAM:
17:00 animirani filmovi za djecu
KRAVA NA MJESECU, Dušan Vukotić, 11’, 1959.
PROFESOR BALTAZAR, Zlatko Grgić, 9’, 1967.
VELIKI PROVOD, Milan Trenc, 6’30’’, 1990.

17:30 dugometražni igrani film za djecu
DUH U MOČVARI, Branko Ištvančić, 90’, 2006.
19:00 ČUDA - Le meraviglie / The Wonders (110’) PREMIJERA- redovan program
21:00 SAINT LAURENT – Saint Laurent (150’)- redovan program
23:30 dugometražni igrani
CIGULI MIGULI, Branko Marjanović, 104’, 1952.
LISINSKI, Oktavijan Miletić, 85’, 1944.

Uz nadu u interes hrvatske publike za domaći film, cilj nam je u toj jednoj Noći stvoriti trajnu, čvrstu vezu hrvatskog filma i hrvatskih gledatelja koja će to zanimanje s vremenom pojačavati te prenositi na nove naraštaje.

Upravo zbog toga, ULAZ NA SVA DOGAĐANJA POTPUNO JE BESPLATAN!

Manifestacija će se održati pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar – Kitarović.

Dođite, zabavite se i pogledajte nešto novo ili se nostalgično prisjetite.

U jednoj noći - svi zajedno za hrvatski film!

  


Izdvojeno

Reci što misliš!