Lifestyle / Kino

Tjedni kino program 3.3. - 9.3.

Tjedni kino program 3.3. - 9.3.

Ovotjedni filmski tjedan možemo nazvati „obiteljskim tjednom".

Obiteljska avantura Gulliverova putovanja (Gulliver's Travels) i animirana avantura Medvjed Yogi (Yogi the Bear) filmovi su s titlom, dok je animirana akcijska avantura Rango (Rango), koja se premijerno prikazuje u kinu Europa, sinkronizirana na hrvatski jezik. U kategoriju obiteljskog filma možemo staviti i mjuzikl Burleska- Burlesque.

Sjajani Woody Allen, zabavit će vas na sebi svojstven način, u neobičnoj priči o ljubavi i iluzijama zbog kojih ljude poblesave u filmu Upoznat ćeš visokog, tamnog stranca (You Will Meet a Tall Dark Stranger). A da je nekad bolje ne gurati nos tamo gdje mu nije mjesto možete se uvjeriti i u filmu Šutnja ni(je) zlato (The Dilemma) . U ovoj romantičnoj drami, komediji do zapleta dolazi kada Ronny ugleda suprugu svog prijatelja kako izlazi s drugim muškarcem, pa odlučuje otkriti što se tu zapravo događa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavljujemo...

Zbog velikog interesa publike za modernim europskim filmom i programom upotpunjenim koncertima, jezičnim radionicama, izložbama gastro i drugim programima najavljujemo novi ciklus modernog francuskog filma i kulture, a koji će otpočeti veličanstvenim koncertom u našem Lumieru dana 16.3.2011. U programu u kojemu će te zasigurno naći nešto za sebe moći će te uživati sve do sredine travnja.

Na našem programu ponovo će te moći pogledati i novi ciklus dokumentarnih filmova, aktualnih tema na globalnoj, ali i nacionalnoj razini, koji će vas potaknuti na razmišljanje. Svjedoci smo kako je pitanje odgovornosti na svim razinama predmet prebacivanja loptice s institucije na instituciju, tvrtke na tvrtku, pojedinca na pojedinca. Sve to rezultatom je općeg pada morala u svim segmentima društva od odgoja, edukacije, poslovanja, a može se zamijetiti i u području kulture.

Prvi u nizu filmova koji ćemo prikazati je višestruko nagrađivani dokumentarni film „Zemlja smeća" (Waste Land).

Film prati putovanje renomiranog umjetnika Vika Muniza od njegova doma u Brooklynu do rodnog Brazila, odnosno do najvećeg odlagališta otpada na svijetu gdje snima šaroliku skupinu samoprozvanih skupljača otpada za reciklažu. Redatelj ih je isprva samo želio 'oslikati' otpadom koji skupljaju, ali je istovremeno razotkrio njihov očaj i dostojanstvo dok iz otpada stvaraju fotografske slike samih sebe, iznova zamišljajući svoje živote...

Zvuči poznato, zar ne?

Vidimo se u kinu, barem još neko vrijeme...

Vaši,

Kinematografi Osijek d.d.

Detaljnu kino najavu pogledajte OVDJE


Izdvojeno

Reci što misliš!