Nagradna igra: Vodimo vas na intrigantni Matanićev film "Ćaća"

Nagradna igra: Vodimo vas na intrigantni Matanićev film "Ćaća"

Intrigantni Matanićev triler «Ćaća» premijerno je prikazan zagrebačkoj publici jučer, 22.studenog, u Movieplexu Centra Kaptol, a od 24. studenog možete ga pogledati u ostalim kinima.

caca cine 495

Velikom interesu sigurno su pridonijele dobre kritike te ovogodišnje Zlatne Arene za najbolju režiju, fotografiju i najbolju glumicu u sporednoj ulozi Ivu Mihalić. Ćaća je dobitnik i FEDEORA diplome za najbolji film u nacionalnoj konkurenciji.

Radnja filma smještena je duboko u ličku izolaciju u koju kreću dvije sestre koje se žele pomiriti s ocem, ali tajne koje će izaći na površinu pretvorit će obiteljsko okupljanje u borbu za život. U ovom šokantnom trileru glume Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač te Ivo Gregurević, dok je scenarist i redatelj Dalibor Matanić.

Mnoge osobe iz javnog života okupile su se jučer na zagrebačkoj premijeri ovog napetog i dojmljivog filma, a među njima bili su i Marijana Batinić, Ecija Ojdanić, Barbara i Lukas Nola, Veljko Bulajić, Joško Lokas, Jelena Perčin, Anita Dujić, Leona Paraminski, Boris T.Matić, Nada Gaćešić Livaković, Jasna Nanut te mnogi drugi.

Pogledajte: Cineplexx Osijek program od 24. do 30. studenog 2011. + nagradna igra

Nakon završetka projekcije gledatelji su hvalili izvedbu mladih glumaca, te su komentirali kako je Ivo Gregurević u ulozi Ćaće sjajan kao i uvijek. Publika je film napeto pratila, a jeziva atmosfera i odlično režirane scene nasilja nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Govorilo se i o žanrovskoj sličnosti sa Matanićevim filmom 'Fine mrtve djevojke' koji je oduševio gledatelje 2002. godine.

Kritičari su nakon pulske premijere «Ćaće» komentirali odličnu atmosferu te isticali kako je Matanić napravio vizualno odličan, snažan i uzbudljiv film u kojem ga fantastično podupire kamera Vanje Černjula.

caca cine 495 1

Sam Matanić ga komentira kao filmsku apokalipsu jedne obitelji čiji se krikovi već iza prvog ličkog brda ne čuju od idiličnih zvukova prirode.

Film u kino distribuciju kreće u četvrtak 24. studenog.

Nagradna igraPortal SiB.hr poklanja vam 15 ulaznica za film "Ćaća" koji možete pogledati u kinima Cineplexx od 24. studenog. U komentar upišite: Želim pogledati film "Ćaća" i kliknite LIKE.

Dobitnici su: Tihana Režić, Duje Bezina, Zvonimir Glavota, Kosić Karas Kristina, Biljana Batas, Marija Varošić, Dino Modrić, Zlatka Milić, Marina Kristek, Hrvojka Vuković, Ilija Ćosić, Mateja Cah, Helena Spahić, Stjepan Puljiz, Darija Protrka

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja