Lifestyle / Cineplexx

Revija dobrog filma - Filmomanija 5 (program)

Revija dobrog filma - Filmomanija 5 (program)

Ovogodišnja Filmomanija 5 održati će se od 21. do 29. listopada u čak tri grada istovremeno, a među njima je i Cineplexx Osijek (Avenue Mall).

Ovogodišnja Filmomanija 5 održati će se od 21. do 29. listopada u čak tri grada istovremeno, a među njima je i Cineplexx Osijek (Avenue Mall).

Već trenutno potvrđeni filmovi obećavaju spektakularan program, budući da sa filmskog festivala u Berlinu, osim spomenute "Pine 3D" Wima Wendersa stižu i "Nader i Simin se rastaju" Asghara Farhadija (apsolutni pobjednik festivala - Zlatni medvjed za najbolji film, Srebrni medvjed za najboljeg glumca i najbolju glumicu) i posljednji film Milcha Manchevskog – "Majke".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S posljednjeg Venecijanskog filmskog festivala dolaze nam "Posljednji cirkus" Alexa de la Iglesie (dobitnik nagrade za najbolju režiju i scenarij), "Ubojstvo iz nužde" Jerzyja Skolimowskog (Posebna nagrada žirija, nagrada za najboljeg glumca), te novi filmovi Toma Tykwera ("Troje") i Francoisa Ozona ("Trofejna žena").

S posljednjeg filmskog festivala u Cannesu stižu već prije spomenuti filmovi braće Dardenne i Gusa Van Santa. Organizatori obećavaju najjači program revije do sada, kojeg će u potpunosti objaviti uskoro.

Od ostalih filmova koji će biti prikazani u sklopu najnovije Filmomanije svakako treba izdvojiti i dramu "Tajni život kućnih pomoćnica" (The Help) redatelja Tatea Taylora koji već par tjedana čvrsto zauzima prvo mjesto najgledanijih filmova u SAD-u i do danas je utržio preko 100 milijuna dolara.

[important title=Kompletan popis filmova:]Aurora - Cristi Puiu
Ćaća - Dalibor Matanić
Dječak s biciklom - Braća Dardenne
Imamo papu - Nanni Moretti
Invazija kvarta - Joe Cornish
Koko i duhovi - Daniel Kušan
Le Havre - Aki Kaurismäkie
Majke - Milcho Manchevski
Melankolija - Lars von Trier
Nader i Simin se rastaju - Asghar Farhadi
Nespokojni - Gus van Sant
Pina 3D - Wim Wenders
Posljednji cirkus - Alex de la Iglesia
Tajni život kućnih pomoćnica - Tate Taylor
Torinski konj - Béla Tarr
Trofejna žena - Francois Ozon
Troje - Tom Tykwer
Ubojstvo iz nužde - Jerzy Skolimowski
Želim nešto više - Silvio Soldini[/important]

PROGRAM za Cineplexx Osijek:

{edocs}Cineplexx/Filmomanija5.pdf,495,335,link{/edocs}

   


Izdvojeno

Reci što misliš!