Foto ubod / Foto zapažanja

FOTO i VIDEO: Božićni bal lipicanaca u Đakovu

FOTO i VIDEO: Božićni bal lipicanaca u Đakovu

Državna ergela lipicanaca Đakovo u suradnji s Udrugom “Lipicanska barokna raskoš” i KUD-om Tena u novosagrađenoj dvorani za jahanje prikazala je glazbeno-scensko konjičku predstavu „Božićni bal lipicanaca“.

bal lipicanaca 02

Priču o dolasku lipicanaca u Đakovo otvorila je pomćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner Kuterovac, a publiku su pozdravili v.d. ravnatelja ergele Nidal Korabi  i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković. Kočije, dresurni konji, raskošni barokni kostimi plesača, svjetlosni efekti i odabrana glazba uz ispričanu i odglumljenu priču, oduševila je publiku koja bi ne samo dva, već i četiri, i pet puta napunala gledalište dvorane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ovo je prvi puta da se ergela ovako predstavlja, no imamo još puno ideja kako od slijedeće godine promovirati ergelu!“ – rekao je v.d. ravnatelja ergele Korabi. Pomoćnica ministar poljoprivrede Gantner Kuterovac s oduševljenjem je prihvatila dolazak u Đakovo rekavši kako na sve načine treba koristiti postojeće resurse te kako je se nada da će „Božićni bal lipicanaca“ biti početak jedne dobre tradicije.

„San mi se ispunio, Ergela je u predstavljena u punom sjaju, prikazala je dragulj, biser. Publika je oduševljena i nastavljamo punom parom“ – rekla je koreografkinja predstave, predsjednica Udruge "Lipicanska barokna raskoš", Zvjezdana Klarić. Ta udruga svojim plesnim točkama s konjima lipicancima i predstavama s baroknim kostimima nastupa već desetak godina, no ovo je prva suradnja s Državnom ergelom lipicanaca u Đakovu.

bal lipicanaca 01

bal lipicanaca 03

bal lipicanaca 04

bal lipicanaca 05

bal lipicanaca 06

bal lipicanaca 07

bal lipicanaca 08

bal lipicanaca 09

bal lipicanaca 10

bal lipicanaca 11

bal lipicanaca 12

TEKST: Radio Osijek
VIDEO: www.stv.hr
FOTO: Maja Muškić

  


Izdvojeno

Reci što misliš!