Vijesti / Osijek

VIDEO: Nagodinu proračun Grada Osijeka 400 milijuna kn

VIDEO: Nagodinu proračun Grada Osijeka 400 milijuna kn

U prvih pola godine prihodi i rashodi Grada gotovo su ujednačeni. “Išli smo s konzervativnim proračunom i to se pokazalo dobrim. Nismo gledali na ono što je Vlada propisala. "

U prvih pola godine prihodi i rashodi Grada gotovo su ujednačeni. “Išli smo s konzervativnim proračunom i to se pokazalo dobrim. Nismo gledali na ono što je Vlada propisala, a sad se vidi da se ni državni, ni lokalni proračuni koji su radili po Vladinim smjernicama ne pune.
e83c13be6d736d15f360683b38f09b48.jpg

U međuvremenu je stigla i izmjena Zakona o porezu na dohodak, zbog koje ćemo imati 30-ak milijuna kuna manje. No proračun je u ravnoteži, a sve investicije vrijedne oko 100 milijuna kuna te socijalni programi se nastavljaju”, poručio je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Za 2011. najavljuje značajnije investiranje ili smanjivanje cijena komunalnih usluga, ali i otkriva kako će proračun biti još manji: “U dvije godine spustit ćemo se sa 600 na 400 milijuna kuna. Drugi hrvatski gradovi slični Osijeku su u debelim minusima, a mi imamo uravnotežene prihode i rashode, bez da smo morali rasprodavati imovinu. Oni su u problemima jer se ponašaju slično kao Vlada”, kazao je dogradonačelnik Ivan Vrdoljak. Pred kolegijem je bilo i informacija o stanju sigurnosti u prvom polugodištu, a Bubala je zanimalo može li biti siguran u izvješća s obzirom na smjene “od čistačice do zamjenika ravnatelja” u PU osječko-baranjskoj. Zbog značajnog povećanja broja kažnjenih u prometu, upitao je je li riječ o nalogu ministra, a upozorio je i kako se još uvijek očekuje okrivanje “bandita” koji su granatirali Osijek u Domovinskom ratu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO:

{youtube}kOAcgv5989U{/youtube}

 

TEKST: www.glas-slavonije.hr

VIDEO: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!