Lifestyle / Night life

15 godina Oxygena uz Gipsy Jazz Quartet, The Sparks i Chrono & Ascaloon

 15 godina Oxygena uz Gipsy Jazz Quartet, The Sparks i Chrono & Ascaloon

Od kada je u proljeće 1998. diskoteka Oxygene predstavljena osječkoj publici, nije trebalo mnogo vremena da postane jedno od omiljenih destinacija mladeži iz Osijeka i okolice. Mnogi su proveli svoje najdraže trenutke upravo unutar prostora kluba O2 na nebrojenim party-ima i koncertima uz pregršt DJ-a i bendova, od kojih je teško izdvojiti najdraže.

oksiden godisnjica 495

Neki će se sjetiti i legendarnih after party-a koji su se redovno održavali u klubu Oxygene. Danas, 15 godina poslije i u nekim drugim vremenima, Oxygene još uvijek uspijeva ono najbitnije - pružiti dobru zabavu svojim gostima uz odličnu glazbu i ambijent. Kako bi se uspješno ušlo u novih 15 godina, klub Oxygene organizira proslavu svog 15. rođendana na kojem će u tri dana nastupiti Damir Kukuruzović (Gipsy Jazz Quartet), The Sparks te Chrono & Ascaloon.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


[important title=Nagradna igra]SiB.hr i Oxygene poklanjaju vam 2x1 ulaznicu za četvrtak i 3x1 ulaznicu za subotu. Ispod članka u komentar upišite "Ja želim ići na 15. rođendan Oxygena i slušati (ime izvođača za čiju se ulaznicu natječete)"

Dobitnici subota: Milica Damjanić, Maja Bogdan i Wertigo Gigo[/important]

oksiden godisnjica 495 3

Četvrtak, 18.04.2013. – Damir Kukuruzović: Gipsy Jazz Quartet

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj.

Najpoznatiji promotor hot jazza, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju romske glazbe i jazza. Na svom CD-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s najznačajnijim predstavnikom tog stila u svijetu, francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. odradio je turneju s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Dvije godine poslije nastupa na turneji s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yourgui Loefflerom. Od ostalih cijenjenih glazbenika s kojima je svirao tu su i Adrian B. Burns, Raphael Fays, Zoran Predin, Telefon Blues Band, Zaz i Jasna Bilušić.

Uz Kukuruzovića i njegov Gipsy Jazz Quartet nastupaju i domaćini – Barač-Mihić group, koji su ujedno i rezidenti jazz kluba Oxygene svakog četvrtka. Koncert počinje u 21 h, a tijekom cijele večeri po promotivnoj cijeni biti će Gin-Tonic (10kn). Cijena ulaznice iznosi 40 kn, a iste možete nabaviti u pretprodaji u klubu Oxygene (Županijska 7).

oksiden godisnjica 495 2

Petak, 19.04.2013. – The Sparks

Drugi dan proslave 15. rođendana Oxygena obilježiti će live rock/funk/soul svirka sve popularnijeg osječkog banda The Sparks, koji su do sada svaki put svojim odličnim coverima oduševili publiku. Iako su relativno mlad band (osnovani 2011. godine), The Sparks su vrlo brzo stekli zavidnu reputaciju nastupajući po osječkim klubovima izvodeći svoju mješavinu soul, funk, rnb, rock i jazz zvuka. Članovi benda su Tin Mihić i pjevačica Ivana Mila.

Nakon koncerta u sličnom tonu glazbu će puštati rezident dj kluba Oxygene, a cijelu večer veliko pivo biti će promotivnih 12 kn. Početak koncerta je u 21 h, a ulaz je besplatan.

oksiden godisnjica 495 1

Subota, 20.04.2013. – O2 Underground with Chrono & Ascaloon

Posljednji dan proslave 15. rođendana kluba Oxygene biti će ujedno i vrhunac trodnevnog slavlja, koji je prepušten O2 Underground ekipi. Do sada smo imali prilike čuti neke od najjačih imena hrvatske scene, a ovog puta O2U predstavlja tech-house dvojac iz Subotice – Chrono & Ascaloon, koji će odraditi poseban back2back nastup. Chrono & Ascaloon predstavnici su popularne Progressive Passion organizacije iz Subotice te su jedni od vodećih nositelja underground scene u Subotici i okolici. Od osnivanja projekta 2007. godine, Progressive Passion postao je sinonim za kvalitetan progressive i tech zvuk.

Chrono (Zoltan Salai) od samog početka usredotočen je na produkciju vlastitih izdanja te već nekoliko godina izdaje za izdavačke kuće poput Kiko Records, System Records, Balkan Connection i Basica. Njegovu house stvar 'Bitches' licencirao je i gigant Armada Music, u ljeto 2012. godine. Ascaloon (Otto Veisenberger) kao promotor i DJ teško nalazi slobodnog vremena. Svojim angažmanom u Progressive Passion organizaciji i popunjenim rasporedom nastupa uživa status jednog od zaposlenijih DJ-a. Lexicon Avenue, Marco Bailey, Ramon Tapia, Jody Wisternoff, Robert Babicz, Kassey Voorn i Jay Lumen mali su broj izvođača s kojima je dijelio DJ pult ili ih predstavio publici putem svojeg projekta. Chrono & Ascaloon u kombinaciji pružaju odličnu mješavinu tech, deep i progressive zvuka, koji će se savršeno uklopiti u O2 Underground priču.


Dvojcu iz Subotice pridružiti će se Omke, Marko Felinger i Daniel E, a povodom rođendana kluba Oxygene djevojke će imati besplatan ulaz do ponoći. Obična cijena ulaznice biti će 20 kn, uz piće dobrodošlice na ulazu. Kao i svakog puta, tu je i happy hours akcija od 23 do 01 h, kada će domaća žestoka pića biti pod akcijom 'dva za cijenu jednog' i Tuborg 0,33l po cijeni od 10 kuna. Uz sve navedeno, Oxygene će podijeliti 50 promotivnih CD-a iz O2 Underground radionice!

Više informacija na www.facebook.com/cluboxygene  i www.facebook.com/o2.underground 


Izdvojeno

Reci što misliš!