Lifestyle / Night life

Big Mama 4th Anniversary u Oxygeneu

Big Mama 4th Anniversary u Oxygeneu

Big Mama Session, projekt je osječkih DJ-a i promotora započet krajem 2006. godine. Nakon nešto više od dvije godine rada dobio je svoj stalni prostor, današnji klub K Topu i postao klupski program sa rezidencijom svake subote.

Big Mama Session, projekt je osječkih DJ-a i promotora započet krajem 2006. godine. Nakon nešto više od dvije godine rada dobio je svoj stalni prostor, današnji klub K Topu i postao klupski program sa rezidencijom svake subote. Osim zanimljivog ambijenta i plesne atmosfere, program Big Mame sadržan je od kombinacije glazbenih žanrova kao što su Breakbeat, Drum'n'Bass, Dubstep, Bass, te sve vrste "Cutting Edge" glazbe, što ga dodatno čini interesantnim i raznolikim.

big mama rodendan 495 1

Tokom četri godine aktivnog djelovanja na sceni, Big Mama je ugostila neka od vodećih, kao i neka manje poznata imena svjetske i regionalne scene, od kojih bi svakako izdvojili; Funkanomics (Germany), Basement Freaks (Grecce), StreetCreeps (UK), Mr. Dirty Hairy (UK / Cro), Fisto (France), DJ Borka, DJ Bakto, Woo-D (Slovenia), DJ Ahmaad aka A Skitzo (BiH), Dovlaman, Shpira, Rasheed (Srbija), Filip Motovunski, Yesh, DMT, Freez, Venom (Hrvatska) i mnogi drugi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]U subotu, 13.04.2013.godine, ova vesela družina priprema veliki slavljenički party u osječkom klubu Oxygene, na kojem nastavlja promovirati izlomljene bass zvukove, kao i neke nove trendove u glazbi općenito. Gosti su dobro poznata imena regionalne Bass scene i uopće ne sumnjamo da će nam priuštiti provod za pamćenje.[/blockquote]

big mama rodendan 495 3

D'NOIZZ (UK Train / Đakovo)

big mama rodendan noize 495

[blockquote]D'noizz (Dino Šarić) 28-godišnji je đakovački dj i promotor moderne elektronske glazbe kao što su Drum&Bass, Dubstep, Grime, UK Garage, House, Electronica.

U glazbenu avanturu s ovim žanrovima krenuo je 2008. godine nakon čega u svom gradu pokreće program pod nazivom „Next Generation Music" nastojeći ove glazbene pravce prezentirati svojim sugrađanima. Program se održava i danas u caffe bar-u Fontana, a zahvaljujući velikom interesu publike, početkom 2011. pokreće i klubski program nazvan „UK Train" kojemu je cilj promovirati tzv. britansku „Bass glazbu" i povezati sve njene poklonike na području Slavonije. Do sada je održan u Đakovu, Orahovici, Požegi te Osijeku (Klub Tufna) koji je ujedno i „glavni kolodvor", a gostovali su Filip Motovunski, Rahmanee, Dj Chatko, Safety Breaks, Dj DMT, MC Popay, MC Mist.

Dj set D'noizz-a prepoznatljiv je po plesnom i „šarenom" D'n'B zvuku koji brzim miksanjem nastoji biti što zanimljiviji, neograničavajući se isključivo na određenim pod žanrovima. JumpUp, Jungle, melodije, te neuro i deep zvukovi sastavni su dio seta, dok se pojavljuju i ostali izlomljeni ritmovi poput Dubstep-a, Breakbeata, Grime-a i slično. Naravno, sve ovisi o publici koja se nalazi na Danceflooru.

Dodajmo još da je Dj D'noizz 2010. godine završio (EMI) edukaciju za glazbenu produkciju.

http://soundcloud.com/d-noizz
http://www.mixcloud.com/d_noizz/
http://www.facebook.com/uktrain  [/blockquote]

KULA (VuBass / Vukovar)

big mama rodendan kula 495

[blockquote]Kula se aktivnije uključuje u Drum'n'Bass 2007. godine nakon što je zajedno s prijateljima iz Overbears-a (Leeks & Damir) počeo raditi prve Breaks beatove.

Nakon definitivnog povratka u Vukovar postaje član Vukovarske udruge kulturnog aktivizma VUKA koja radionicama, koncertima, partyima i drugim aktivnostima promovira sve oblike alternativne glazbene i društvene scene za mlade u Vukovaru.

U suradnji s Leeks-om (DirtyBeatz), 2008. godine započinje s organizacijom DnB / Bass party-a pod nazivom VuBass na kojem su do sada gostovali Kodin, DirtyBeatzCrew, Dots & Naos LED, Trip to Zion, SafetyBreaks, Toninho Pikulla, D Noizz, Revolt Djs, te započinje i novi klupski program EastSubTour (EST), orijentiran na promoviranje bass glazbe po čitavoj Slavoniji.

Kula je izabran na Nucomers Night-u u sklopu Illectricity Festivala organiziranog od strane Confusion kolektiva u Zagrebu 2011. godine. Nastupa po čitavoj Slavoniji te u Zagrebu uz Jade-a, Billain-a, Mindscape-a u sklopu DirtyBeatz klupskih večeri.

http://soundcloud.com/kula-vubass
http://www.mixcloud.com/kula-vubass/ [/blockquote]

PIPS (Big Mama / Osijek)

big mama rodendan pipa 495

[blockquote]Slaven Tušek aka Pips. DJ i Producent iz Osijeka, vječni student elektrotehnike. Hedonist. Vrsni poznavatelj tradicionalnih domaćih pića. Službeni Kandžijin DJ. Jedna od istaknutijih figura regionalne Nu Funk / Breakbeat scene.

Interes za glazbu pokazuje još kao klinac kada upisuje osnovnu glazbenu školu i stiče klasičnu glazbenu izobrazbu.

2000. godine zaljubljuje se u elektronsku plesnu glazbu, te počinje razvijati svoj skill za DJ pultom, 2002. bilježi svoj prvi nastup i od tada pa do danas nastupa po klubovima i festivalima diljem regije, pa i šire.

Stage je dijelio s izvođačima kao što su; Gentleman & The Evolution, Coldcut, DJ Craze, Krafty Kuts, Deekline, Soul Of Man, Funk D'Void, Supa DJ Dmitry (ex Dee-Lite), Phil Kieran, Aril Brikha, Ian Pooley i mnogi drugi. 2007. u suradnji s kolegom Umbom počinje se baviti produkcijom, rezultat toga samostalna su izdanja za grčki Timewarp Music, te nekolicina remixa različitih izvođača (Funkanomics, Sly Players, Jayl Funk, Quincy Jointz, Zamali) objavljenih na Rocstar, Breakbeat Paradise i Goodgroove labelu.

Resident je i osnivač naj eklektičnijeg osječkog klupskog programa, Big Mama Sessiona.

http://soundcloud.com/pipowsky
http://www.mixcloud.com/Pips   [/blockquote]

RAHMANEE (Junglex, BPM Rec. / Beograd)

big mama rodendan rahmanee 495

[blockquote]DJ Rahmanee se počinje baviti Drum&Bass glazbom i DJingom 1999. godine u malom ali kultnom beogradskom klubu Dolar, gdje je radeći sljedeće 4 godine izbrusio DJ vještine i postao poznat u Beogradu, ali i šire. Od tada do danas radio je kao rezident DJ u svim većim beogradskim klubovima i bio je podrška gotovo svim većim Drum&Bass imenima koji su gostovali u Srbiji poput DJ Hype, LTJ Bukem, DJ Marky, Grooverider, EZ Rollers, Bad Company, Mixologiests, Drumsound i mnogim drugima.

U svojim setovima kombinira različite stilove Drum&Bass i Jungle zvuka, što čini njegove setove dinamičnima i izuzetno plesnima. Kako i sam kaže, voli osjetiti atmosferu u klubu pri čemu kirurški precizno bira selekciju na koju nitko ne uspijeva ostati ravnodušan. Svakako bismo napomenuli da je Rahmanee i producent, te nerijetko u svojim setovima priskrbi svježe "dubplate" stvari koje su proizašle iz njegovog studija, među kojima i njegov široj javnosti poznat remix pjesme Budjav Lebac grupe S.A.R.S., koji ga je učinio vrlo poznatim na našim prostorima.

Rahmanee-ja smo proteklih nekoliko godina imali priliku slušati po raznim festivalima i party-ima diljem lijepe naše, a svakako bismo napomenuli njegovu participaciju u najvećem Dubstep & Bass Culture Festivalu u Europi - Outlook Festivalu u Puli kao jedinom predstavniku iz Srbije.

http://www.facebook.com/Rahmanee
http://soundcloud.com/rahmanee  
http://www.mixcloud.com/Rahmanee/ [/blockquote]

RASHEED (It's A Dubstep Thing / Novi Sad)

big mama rodendan dj 495

[blockquote]Rasheed je jedan od najangažiranijih izvođača na Balkanu, a također i jedan od najaktivnijih promotora u Srbiji. U Beogradu, zajedno sa Necone-om već četvrtu godinu za redom uspješno vodi It's A Dubstep Thing evente, klupsku večer posvećenu najfinijem Bass zvuku.

Rezident je i u više novosadskih klubova, gdje sudjeluje u organizaciji nekolicine odlično posjećenih party-ja. Kada ne svira po klubovima, festivalima ili radio postajama, on svo svoje slobodno vrijeme provodi u studiju, gdje stalno usavršava svoju glazbenu produkciju, konstantno radeći na novim stvarima.

Kao DJ, on koketira sa bezbroj glazbenih žanrova. Nema ograničenja u muzici koju vrti, sve dok ima masnu bas liniju i plesni ritam, naći će mjesto u njegovom setu, koji prekriva brzim i energičnim rimama na mikrofonu. Do sada je svirao u raznim klubovima i festivalim širom istočne Europe, te je surađivao sa nekim od najvećih imena svjetske Bass scene.

www.facebook.com/iamrasheed    
www.twitter.com/rasheedsays [/blockquote]

SHPIRA (Baseline crew / Novi Sad)

big mama rodendan spira 495

[blockquote]Muzički raznovrstan, kroz svoje projekte Shpira spaja nespojivo: Trance Balkan Desorganisation (Blues / Breakbeat / Hip-Hop / Punk), ex-Hain Teny (Abstract Hip-Hop), Smokin' J (Big Beat & Breakbeat), Silly Grind (Grind Core / Punk).

Kao vokalna podrška dijelio je stage sa poznatim imenima Drum'n'Bass & Dubstep scene: Kryptic Minds, D-Bridge, Bad Company, Tes La Rok, Phace, Chris Su, Boj Lucky... kao i velikom broju Dj-eva iz regije.

Član Baseline crew-a, najpoznatjeg Drum'n'Bass kolektiva iz Novog Sada sa kojima konstantno radi. Od nedavno je počeo sa radom na svom liquid Drum'n'Bass projektu, Mike Livingstone. Uživo koristi razne mikrofone i efekte, a kada se ne bavi glazbom aktivan je u svim porama umjetnosti.

http://soundcloud.com/shpira
http://shpira.tumblr.com/ 
http://soundcloud.com/mike-livingstone [/blockquote]

SURKA BEATBOX (Human Beatbox performance with loop machines / Zagreb)

big mama rodendan surka 495

[blockquote]Multi-instumentalist, bubnjar, pjevač, producent i glazbeni inovator vedrog i zaigranog duha! SURKA radi beatbox sa mikrofonom i loop mašinama, pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera! Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom, jer vođena atmosferom nastaje u trenu.

Glazba koju proizvodi plesnog je karaktera, obuhvaća sve što mu taj tren padne na pamet i kako ga publika inspirira. Isto tako ima i potpuno novonastalih pjesama koje se spontano dese tijekom Surkinog beatbox performansa. Žanrovski tu ima Funk-a, Reggae-a, Dub-a, Dubstep-a, Drum&Bass-a, Afro ritmova, te naravno House-a i Techna! Surku jednostavno morate doživjeti u live izvedbi.

Njegov Beatbox performans na tragu je najboljih svjetskih glazbenih inovatora poput Beardyman-a, DUB FX-a i Reggie Watts-a.
Umjetnik čije vrijeme tek dolazi, što potvrduju i nastupi na največim hrvatskim festivalima poput Terraneo-a, INmusic-a, Pula Film Festivala, Cro-a-Portera ,Rujan Festa itd...

"" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen> [/blockquote]

[important title=Nagradna igra]SiB.hr i Big Mama poklanjaju vam 5x1 ulaznicu za Big Mama Anniversary koji će se održati u Oxygeneu. U komentar ispod članka upišite "Ja se želim zabavljati na Big Mama Anniversary partyu"

DOBITNICI:

Marijana Grasonja, Mario Pivarov Matokovic, Tena Mur, Kristina Živković, Marcipančić Nelović Biba, Maša Nikolić.

Svoju ulaznicu možete podići na upadu uz predočenje osobne iskaznice.[/important]

PR objava


Izdvojeno

Reci što misliš!