Kultura / Ostalo-Kultura

VIDEO: Radovi kod Vodenih vrata gotovi do Dana grada

VIDEO: Radovi kod Vodenih vrata gotovi do Dana grada

Rekonstruira se podziđe i drveni most Vodenih vrata.

Od 2. prosinca, Vodena vrata u osječkoj Tvrđi imat će nešto drugačiji izgled. Rekonstruira se podziđe i drveni most Vodenih vrata. Na ovom prostoru idućih 40-tak dana bageri će raditi svakodnevno, a za to će vrijeme biti onemogućen i prolazak Vodenim vratima. Autor studije obrambenog prstena osječke Tvrđe povjesničar je umjetnosti Zlatko Uzelac koji ističe kako su dosadašnja iskapanja dokazala i omogućila utvditi sve projektne elemente kako bi se moglo ići u obnovu drvenog mosta koji pripada vodenim vratima.
976e995660be8c58ecc3af62be513e7e.jpg
Potencijal Tvrđe prepoznaje i grad Osijek, čiji gradonačlenik smatra kako su sadašnji radovi i budući izgled ovoga prostora predradnja za daljnje uređenje Tvrđe, a koju planiramo ponovno kandidirati za UNESCO. Upravo stoga grad je u ovoj godini, za sadašnje radove izdvojio 147.000 kuna.
Recimo još kako će osim mosta i kanala, kod vodenih vrata biti postavljena i nova rasvjeta ali i video nadzor kako bi se prije svega spriječio vandalizam na ovom vrijednom spomeniku kulture, mjestu na kojem je zapravo i nastao grad Osijek.

dbf3bfd652dc0c45ae11a35ff98fc851.jpg
VIDEO:
{youtube}i9m3UMWwbQM{/youtube}

sib.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!