VIDEO: Radovi kod Vodenih vrata gotovi do Dana grada

VIDEO: Radovi kod Vodenih vrata gotovi do Dana grada

Od 2. prosinca, Vodena vrata u osječkoj Tvrđi imat će nešto drugačiji izgled. Rekonstruira se podziđe i drveni most Vodenih vrata. Na ovom prostoru idućih 40-tak dana bageri će raditi svakodnevno, a za to će vrijeme biti onemogućen i prolazak Vodenim vratima. Autor studije obrambenog prstena osječke Tvrđe povjesničar je umjetnosti Zlatko Uzelac koji ističe kako su dosadašnja iskapanja dokazala i omogućila utvditi sve projektne elemente kako bi se moglo ići u obnovu drvenog mosta koji pripada vodenim vratima.

Potencijal Tvrđe prepoznaje i grad Osijek, čiji gradonačlenik smatra kako su sadašnji radovi i budući izgled ovoga prostora predradnja za daljnje uređenje Tvrđe, a koju planiramo ponovno kandidirati za UNESCO. Upravo stoga grad je u ovoj godini, za sadašnje radove izdvojio 147.000 kuna.
Recimo još kako će osim mosta i kanala, kod vodenih vrata biti postavljena i nova rasvjeta ali i video nadzor kako bi se prije svega spriječio vandalizam na ovom vrijednom spomeniku kulture, mjestu na kojem je zapravo i nastao grad Osijek.


VIDEO:


sib.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja