Kultura / Ostalo-Kultura

Ivona i Marko snimaju film na zadarskom festivalu

Ivona i Marko snimaju film na zadarskom festivalu

Dvoje mladih i darovitih Osječana, 23-godišnja studentica glume i lutkarstva Ivona Kundert i 32-godišnji snimatelj Marko Butraković, ovih će dana realizirati novi zajednički projekt: u sklopu međunarodnog FForum ilm Festivala u Zadru, koji se održava od 23. do 30. kolovoza, snimit će kratkometražni film.


Stoga je oboje protekloga vikenda otputovalo u Zadar, gdje će Marko, kojega smatraju vodećim hrvatskim snimateljem u HDLSR tehnici, u suradnji s produkcijskom kućom Awantura d.o.o., voditi i profesionalnu radionicu.

- Točnu tematiku filma nećemo otkrivati unaprijed. Marko će, naravno, biti snimatelj, a ja glumica u filmu. On će biti prikazan izvan konkurencije posljednjeg dana festivala - otkrila nam je Ivona, studentica 3. godine Umjetničke akademije u Osijeku, prije polaska u Zadar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, u sklopu drugog izdanja filmskog festivalu u glavnom programu bit će prikazano ukupno deset igranih, deset dokumentarnih i 11 kratkih filmova, kao i brojni popratni programi. Osječanka se raduje što će biti dijelom toga, kao i zbog novog glumačkog zadatka.

"Svaka suradnja i rad na sebi osobito me inspirira kao mladog čovjeka na mom putu spoznaja i otkrivanja čari mog poziva. Nakon premijere na Pula film festivalu, gdje sam imala malu ulogu u dugometražnom filmu Korak po korak Biljane Čakić-Veselić, ovo je novi izazov. Radujem se Zadru prije početka novih obaveza na fakultetu", zaključuje simpatična Ivona.

[important title=DRUGA SURADNJA NAKON FILMA BESPLA]To je druga suradnja dvoje Osječana nakon kratkog filma Bespla (For free). Potpisao ga je kreativni dvojac Marko Butraković i Elvir Tabaković, koji je primjenom vrhunskih fotografskih objektiva fiksne žarišne duljine postigao filmski izgled slike u videu. U filmu jednostavne, ali pozitivnom energijom nabijene radnje, dvoje studenata, Ivona Kundert i Aljoša Čepl, Osječane daruju besplatnim zagrljajima (free hugs), što izaziva vesele i ganutljive situacije, popraćene odličnom glazbom. Film je premijerno prikazan 2009. godine. "Bilo je to predivno iskustvo. Isto očekujem od ovog filma", kaže Ivona.[/important]

TEKST: Tomislav LEVAK (Glas Slavonije)   


Izdvojeno

Reci što misliš!