Kultura / Ostalo-Kultura

Himna Slavoniji urezana u hrast

Himna Slavoniji urezana u hrast

Vožnjom svatovskih zaprega ulicama Ernestinova, natjecanjem u kuhanju čobanca, izborom najljepše zaprege, te revijalnom vožnjom između čunjeva u konjičkom klubu, neformalno je otvorena ovogodišnja 38. po redu Kiparska kolonija Ernestinovo.

Otvaranjem izložbe "Pet godina zajedništva" i polaganjem vijenca na grob kipara Petra Smajića, čije ime ponosno nosi udruga koja priređuje koloniju, svečano je počela ova popularna i dugovječna kulturna priredba koja uspješno djeluje od 1973. godine. Riječ je o izložbi na kojoj su se predstavili Mato Tijardović, predsjednik Udruge "Petar Smajić" i sudionik kolonije od samih početaka, te Ivica Tolić, tajnik udruge i također kipar. Ostvarena je prije nekoliko mjeseci u Viškovu, te kao takva prenesena u Ernestinovo.

Na temu Slavonije ove će godine u ernestinovačkom parku punih tjedan dana, sve do 7. kolovoza, trupce slavonskoga hrasta oblikovati 11 kipara, a istom će temom biti zaokupljeni i slikari. Iako su uspjeli zadržati prošlogodišnju financijsku konstrukciju, u Ernestinovo je ove godine stiglo nešto manje gostujućih umjetnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

TEKST: N.Bošnjak (Glas Slavonije)   
FOTO: radioslavonija.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!