Kultura / Ostalo-Kultura

Brevisi ponovno najbolji na svijetu!

Brevisi ponovno najbolji na svijetu!

Dječji zbor Brevis iz Osijeka predvođen dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i klavirskim suradnikom Davorom Dedićem pobijedio je na jednom od najprestižnijih međunarodnih natjecanja pjevačkih zborova “Llangollen International Musical Eisteddfod 2011.”

Ovogodišnji jedini hrvatski predstavnik na natjecanju sa 65 godina dugom tradicijom natjecao se u kategoriji starijih dječjih zborova u kojoj su nastupila 23 zbora iz cijeloga svijeta. Dječji zbor Brevis uvjerljivo je odnio pobjedu s osvojenih 178 od mogućih 180 bodova, a njegovu muzikalnost, vokalnu tehniku te izvrstan odabir natjecateljskog repertoara koji se sastojao od kompozicija Zoltana Kodalya i Josipa Štolcera Slavenskog, pohvalio je stručni žiri u sastavu Peter Erdei (Mađarska), Ralph Allwood (Engleska) i Patrik Russill (Engleska).

Dječji zbor Brevis osnovan je 2004. godine kao podmladak Vokalnog ansambla Brevis, a ima pedesetak djevojčica i dječaka u dobi od 13 do 18 godina. Voditelji zbora, dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković i klavirski suradnik Davor Dedić, odgojili su mnoge generacije zbornih pjevača, a u prilog njihovu uspješnom pridonošenju živosti hrvatske zborske kulture idu i sudjelovanja Brevisa u mnogim glazbenim projektima. Koncerti i turneje u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Bosni i Hercegovini te Mađarskoj okrunjeni su i 1. nagradom i 1. mjestom na državnom natjecanju pjevačkih zborova u Varaždinu, kao i 3. nagradom na međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Il Garda in Coro” u Malcesineu (Italija).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: M.Tomić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!