Kultura / Ostalo-Kultura

Majka svih putovanja je - put oko svijeta

Majka svih putovanja je - put oko svijeta

Mjerim svoj život po putovanjima, gradovima i zemljama u koje putujem, ali prije svega po ljudima koje na putu upoznajem.

Tako je svoju strast za putovanjima opisao Hrvoje Šalković, mladi zagrbački pisac, predstavljajući svoju novu knjigu “Nutli meridijan - put oko svijeta u 97 dana” u Klubu knjižare Nova u Osijeku.
- Hrvoje Šalković na vrhu je favorita koje posjetitelji knjižare Nova žele upoznati kao gosta.To je bio razlog zašto smo ga pozvali, a povod je njegova nova autobiografska knjiga - tako je gosta najavio Ivica Vuletić, vlasnik knjižare Nova.

- Hrvoje je iznimno popularan, osobito kod mlađe publike. Je li tomu razlog Facebook, njegov šarm, dosadašnje knjige ili sve to zajedno - zapitala je predstavljačica Mirta Bijuković.
Potvrđuje to podatak da je u manje od tri mjeseca, od kada se “Nulti meridijan” pojavio u knjižarama, prodano 130.000 primjeraka, što je rekord u hrvatskim razmjerima.

- Obišao sam Zemlju u 100 dana, zavrtio krug oko planeta, jer put oko svijeta majka je svih putovanja - rekao je Šalković.
Čitajući ulomke ove zanimljive knjige, Selena Andrić, studentica Umjetničke akademije, brojnu je publiku, uglavnom žensku, zaintrigirala da kupe “Nulti meridijan”. Nije izostao ni red za autograme i fotografiranje s mladim i šarmantnim književnikom.

[span class=attention]HRVOJE POMAŽE JELENI
Nakon osječke promocije svoju novu knjigu Hrvoje Šalković predstavio je u Gradskoj knjižnici Vukovar. U Vukovaru je imao još jedan, ugodan zadatak. Bio je gost na maturalnoj večeri Jeleni Slavinić, 18-godišnjoj maturantici Gimnazije Vukovar. Šalković će financirati njezin studij informatike, jer je obitelj Slavinić u teškoj materijalnoj situaciji. Osim od prodaje knjiga Šalković će prikupljati novac za Jelenu i od prodaje svojih fotografija snimljenih na njegovim putovanjima.[/span]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=attention]130.000 primjeraka knjige “Nulti meridijan” prodano je u tri mjeseca[/span]


TEKST: Vesna LATINOVIĆ, Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!