Kultura / Ostalo-Kultura

Održana promocija knjige doktorice Đurđice Kesak-Ursić

Održana promocija knjige doktorice Đurđice Kesak-Ursić

03. studenog 2017. godine u OTOS – u je održana promocija nove knjige „Nedovršena lista“ doktorice i ravnateljice Poliklinike OTOS – Vita Đurđice Kesak – Ursić.



Kroz 45 minuta službenog dijela promocije dr. Kesak – Ursić te njeni suradnici i prijatelji podijelili su s gotovo 200 prisutnih gostiju priče iz života dr. Kesak – Ursić, čitali dijelove iz novog romana „Nedovršena lista“ te podsjetili sve prisutne da kad nešto dovoljno jako žele ništa im ne može stati na put da to i ostvare.

Nakon službenog dijela promocije uslijedio je domjenak na kojem su gosti u opuštenoj atmosferi međusobno razmjenjivali dojmove s promocije te kroz opušteni razgovor s dr. Kesak – Ursić podijelili svoja razmišljanja o njenim knjigama i dosadašnjem radu.

Kao što je bilo za očekivati, oduševljenja i pozitivnih komentara tijekom cijele večeri nije nedostajalo. Svi koji poznaju ili su pak jednom u životu bili pacijenti doktorice Kesak – Ursić složit će se s riječima direktorice OTOS – a, Snježane Biloš, da je doktorica Kesak – Ursić „žena neiscrpne energije“. Naime, ova izuzetno karizmatična, pristupačna i svestrana žena osim što je vlasnica privatne Poliklinike Kesak – Ursić u Osijeku, liječnica i ravnateljica Poliklinike OTOS – Vita te dugogodišnja stručna suradnica Glasa Slavonije svakodnevno pronalazi vremena i za svoju veliku ljubav – čitanje i pisanje.
Svoj prvi roman „Par savjeta za udaju do četrdesete“ dr. Kesak – Ursić objavila je 2013. godine, dok je svoj drugi roman „Nedovršena lista“ javnosti predstavila u petak 03. studenog 2017. godine u OTOS – u.

„Moj prvi roman govori o ženi do 40 - e godine, zato se i zove „Par savjeta za udaju do četrdesete“. Točnije, o nekakvom razdoblju u ženskom životu između od 20 – e i 40 – e godine, dok drugi roman „Nedovršena lista“ govori o životu žena koje su prošle srednju životnu dob i koje u prvom razdoblju nisu dobile dobre životne karte pa sad pokušavaju srediti nešto od svog života, ali u jednoj drugoj fazi života.“ - dr. med. Đurđica Kesak – Ursić
Svi prisutni gosti koji su imali priliku unaprijed pročitati roman „Nedovršena lista“ složili su se da je drugi roman izvrstan te da su likovi, događaji i životne priče koje se isprepliću na stranicama knjige prepuni životnih mudrosti te nadahnjujući, a sama dr. Kesak – Ursić ističe kako čitatelji od njenih likova i situacija u kojima se isti nalaze mogu puno toga naučiti.

„Budite hrabri i optimistični, gledajte život s ljepše strane, uvijek tražite ljepšu stranu života i ne zaboravite - najbolje godine života su one koje su tek pred nama i koje nas čekaju jer ako nam se nešto ružno dogodi ili se pak dogodilo onda nam sigurno život sprema nešto puno puno bolje!“- dr. med. Đurđica Kesak – Ursić.

Nakon završetka promocije dr. Kesak – Ursić bila je prepuna dojmova i neizmjerno zahvalna svima koji su ju došli podržati, a s obzirom na izvrsne komentare gostiju na promociji te na dosadašnji rad i talent dr. Kesak – Ursić ne čudi činjenica da doktorica već danas ponosno najavljuje novi roman na kojem radi.

„Sigurno ću i dalje pisati jer me to veseli. Treću knjigu sam već počela pisati, a osnovna ideja vodilja mi je da pišem humoristične romane.“ - dr. med. Đurđica Kesak – Ursić.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!