Novi repertoar i obnova zgrade HNK-a

Novi repertoar i obnova zgrade HNK-a

Povodom početka nove umjetničke sezone, 111. sezone Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku intendant Božidar Šnajder okupio je danas, 04. rujna 2017. godine, sve djelatnike, predstavnike osnivača, medija i druge goste kako bi predstavio novi repertoar, ali i druge aktivnosti koje predstoje u kazalištu. Prošlu sezonu ocijenio je neponovljivom jer je imala izniman repertoar, osvojene su mnoge nagrade i odobravanja publike te iskazan uspješan rad pun kreativnosti.

Šnajder je pohvalio sve djelatnike te najavio još jednu dobru umjetničku sezonu, i to uz repertoar pun komedije, vedrih i veselih naslova, što gledatelji od njih očekuju. Gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Osječko-baranjskom županijom, a župan Ivan Anušić je rekao kako su napokon došla politička vremena koja povezuju Grad i Županiju te da treba biti svjestan važnosti osječkoga kazališta kao vrijednog brenda grada i županija.

Intendant Šnajder je dodao kako predstoji velika i detaljna obnova zgrade HNK-a. Za izradu projektne dokumentacije očekuje se dva milijuna kuna iz EU fondova, a nakon toga uslijedit će potpuno uređenje kazališta koje će trajati oko 4 godine, a koštat će 5-7 milijuna eura.

SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Ponedjeljak

Utorak

Srijeda