HKUD Osijek 1862 osvojio Grand Prix u Poljskoj

HKUD Osijek 1862 osvojio Grand Prix u Poljskoj

hkud

U konkurenciji 17 ansambala iz 15 zemalja svijeta HKUD Osijek 1862. osvojio je najveću nagradu na 28. Međunarodnom folklornom festivalu u Wisli (Poljska), najstarijem natjecateljskom festivalu u Europi.

Nakon povratka iz Poljske velikim se uspjehom pohvalio tajnik-producent HKUD-a "Osijek 1862." Tihomir Slivka: "Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježili smo u Poljskoj pred devet tisuća gledatelja, koliko ih je pratilo festival svih jedanaest dana. Reakcije gledatelja na koncertima bile su sjajne i nagovjestile su visiki plasman, a stručni ocjenjivački sud ocjenio je naš program najvišim ocjenama i dodjelio nam "Grand prix". To znači "Najbolji od najboljih" jer ondje ne postoji klasifikacija na prvo, drugo, treće mjesto nego nagrada za najbolju scensku izvedbu, nagrada za najbolji orkestar, najbolju vokalnu solističku točku i tako dalje. To dobije ansambl po ansambl, a oni koji ostvare najbolji rezultat u svih ovih 6 kategorija dobiju "Grand prix", a to je onda stvarno "Najbolji od najboljih", rekao je Slivka.

Festival je održan u razdoblju od 28. srpnja do 7. kolovoza u organizaciji CIOFF-a u kojemu su, osim Osječana, sudjelovali predstavnici Španjolske, Češke, Finske, Estonije, Turske i drugih zemalja.

Izvor: Radio Osijek

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

No events