Kultura / Ostalo-Kultura

Održana četvrta smotra kompozicija i aranžmana

Održana četvrta smotra kompozicija i aranžmana

U srijedu 8. lipnja 2016. održana je četvrta smotra kompozicije i aranžmana studenata Umjetničke akademije u Osijeku pod nazivom „Čujte i počujte“. Tim povodom razgovarali smo s pokretačicom smotre, red.prof.mr.art. Sanjom Drakulić, redovitom profesoricom na Odsjeku za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

-Što vas je potaknulo na pokretanje Smotre kompozicija i aranžmana studenata Umjetničke akademije u Osijeku "Čujte i počujte"?

Veliki broj radova nastalih u okviru kolegija priređivanja za vokalne ansamble i priređivanja za instrumentalne ansamble te osnova kompozicije svojom umjetničkom razinom zaslužuje javnu izvedbu. Zato smo 2012. krenuli s Prvom smotrom "Čujte i počujte". Za Smotru biramo samo najuspjelije radove. Tako je bilo i ove godine, na četvrtoj smotri koja je održana 8. lipnja u 14 sati u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Studenti skladaju i izvode vlastita djela?

Već godinama smo svjedoci da je među studentima Odsjeka za glazbenu umjetnost interes za kompoziciju u stalnom porastu. Znatiželjni su, odvažni i brižno pripremaju izvedbe svojih djela koristeći sva stečena znanja i talent. U izvedbama sudjeluju sami, a mnogi i volontiraju.

-Zašto je važno predstaviti se na "Čujte i počujte"?

Studenti ne samo da imaju priliku čuti vlastite skladbe, već ih čuju i u kontekstu skladbi svojih kolega. Nezaboravan je doživljaj prve izvedbe koja svakom autoru znači uzbuđenje, radost i nadahnuće.

-Pomažu li profesori u pripremi?

Naravno. Umjetnički voditelji su red.prof.mr.art. Sanja Drakulić i asistenti Marko Sesar i Tihomir Ranogajec.

-Što je ove godine na programu?

Obrade narodnih napjeva za različite vrste zborova i odabrane rock balade priređene za tamburaški orkestar.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!