Kultura / Ostalo-Kultura

44. međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice 2016. u Republici Češkoj - diplome za pet fotografa

44. međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice 2016. u Republici Češkoj - diplome za pet fotografa

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već trinaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije.

Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili i djecu iz OŠ M.P. Katančić iz Valpova (mentor Goran Kupčerić) i OŠ I. Kukuljević iz Belišća (mentor Damir Tomas). Zajedno sa polaznicima fotoradionice u CTK (mentor i selektor Dragan Francuz) mladi fotografi su fotografirali na zadanu temu. 2016. godine obilježava se 70 obljetnicu osnutka UNESCO-a (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) pri Ujedinjenim narodima. Jedan od glavnih prioriteta UNESCO-a je promicanje obrazovanja i omogućiti svima odgovarajuće obrazovanje kao temeljno pravo i preduvjet za razvoj društva. Povodom ove obljetnice, 44. smotra ICEFA Lidice 2016 je bila posvećena temi ŠKOLA I OBRAZOVANJE.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije 11 natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na 44. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 77 zemalja svijeta sa ukupno 18.075 radova. Fotografi su poslali 660 fotografija. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 20 autora iz Hrvatske, a od toga petoro iz Fotokluba Valpovo i OŠ M.P. Katančić iz Valpova.

Diplome su za svoje fotografije na temu "škola i obrazovanje" zaslužili su Sonja Blažević (15), Manuela Oršuš (11), Petra Popović (13), Tamara Habus (13) i Roko Ivić (11).

Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi autori dobivaju od 2003. godine. Do sada je u ZTK Valpovo-Belišće stigla 27 diploma za pojedinačne radove i 4 „Ruža Lidica“ (ZTK Valpovo, CTK Valpovo, Danijel Jovinac i Petar Čvagić).

   


Izdvojeno

Reci što misliš!