Kultura / Ostalo-Kultura

Počinje prva Filmska RUNDA!

Počinje prva Filmska RUNDA!

Danas počinje prva Filmska RUNDA, revija kratkometražnih hrvatskih filmova u Osijeku!

Filmska RUNDA je nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije TEATAR TO GO, a traje do nedjelje, 29. svibnja i u tri dana revije publika će imati priliku pogledati recentna filmska ostvarenja mladih autora.
U 16 sati u osječkoj Galeriji Kazamt možete pogledati popratni program Odjela za kulturologiju Sveučiliša u Osijeku i Veleučilišta u Trnavi koji će se predstavit sa studentskim radovima, a u 18 sati na rasporedu je dokumentarni film 'Crtači, redatelja Krešimira Lendića.

Svečano otvorenje predviđeno je u 20:30  u Kazamatu, na kojemu će se obratiti ogranizatorice Filmske RUNDE Dalija Dozet, Ana Šimić, Marta Užarević i Ines Jokoš.

Nakon otvorenja, publika će uživati u Festivalskoj RUNDI u sklopu koje prikazujemo dokumentarni film ANA TRG u produkciji Restarta, redateljice Jelena Novaković, eksperimentalni film KRAJ, u produkciji Kinokluba Zagreb, redatelja Tomislava Šobana, film ZVJERKA Daine Pusić u produkciji Slavica filma, animirnai film Brune Razuma TAJNI LABORATORIJ NIKOLE TESLE te film PIKNIK, redatelja Jure Pavlovića u produkciji Sekvence.

U 22 sata na rasporedu je Osječka RUNDA i filmovi DAS LIED IST AUS autora Ivana Faktora,  PRIČE IZ BIJELE SOBE  redateljice Silve Ćapin, VUČJE IGRE autorice Jelene Oroz, SAN SNOVA 2 redatelja Igora Samboleca, CURA KOJA JE VOLJELA BAJKE  redateljice Čejen Černić, TRANSECHO autora Nikole Radovića,   6, POLA 7 redateljice Dalije Dozet, MEANDAR redatelja Mislava Rotima,  KRKANI u režiji Krešimira i Luke Pejića te film SOBA redateljice Ivane Jurić. Nakon projekcija, zabavljat će nas DJ Umbo.

Filmska RUNDA prikazat će profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove, a u glavnom programu je 26 filmova, od čega 13 filmova osječkih autora. Uz njih, poznati osječki redatelj Zvonimir Jurić dobio je svoju RUNDU, u kojoj ćemo prikazati tri njegova filma.

Cilj revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike.

Filmska RUNDA značajna je za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i područje Osječko-baranjske županije.

Program pogledajte OVDJE.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!