Novi projekt Udruge Snaga kulture u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

Novi projekt Udruge Snaga kulture u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

osijek i ja disemo

Udruga SNAGA KULTURE u ovoj godini nastavlja svoje aktivnosti u promociji osječke kulturne baštine. Nakon nekoliko uspješno provedenih projekata u posljednjih nekoliko godina: I SPOMENICI GOVORE (2013), ULICAMA MOGA GRADA (2014), BARUNICA I VIOLINIST (2014), MOJ SPOMENIK (2015) i RAZIGRANA POVIJEST (2015)  pokrenut je projekt OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO (2016).

Svi projekti su okupili veliki broj osječkih osnovnoškolaca koji su na različite načine kroz umjetnost povezali povijest u promociji kulturne baštine našega grada Osijeka i stekli nova znanja o osječkim kulturnim vrednotama.

U projektu OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO, potpomognut financijskim sredstvima tvrtke Vodovod d.o.o. Osijek, učenici Osnovnih škola Franje Krežme, Dobriše Cesarića i Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" su u suradnji sa srednjoškolcima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek od reciklažnog materijala izradili replike spomenika našeg prerano preminulog violiniste Franje Krežme i  osječke dobrotvorke, barunice  Pauline Hermann u prirodnoj veličini i pokazali svoje kreativne sposobnosti.

Uz kratak kulturno umjetnički program i dodjelu zahvalnica sudionicima, izrađene replike će biti izložene u nedjelju, 29. svibnja u 11 sati na prvom katu trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator), Gacka 10.

Prepoznali smo nastojanja udruge SNAGA KULTURE u povezivanju osječke kulturne baštine i umjetnosti i ostvarili kvalitetnu suradnju u ostvarivanju postavljenih ciljeva, istaknula je Ina Marić, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Ističemo izvrsnu suradnju sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koja je prepoznala vrijednost ovih projekata i širom otvorila vrata osječkim osnovnoškolcima od kojih će neki zasigurno krenuti stopama umjetnosti, dodao je Davor Horvat, predsjednik udruge SNAGA KULTURE.

SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja