Kultura / Ostalo-Kultura

Zlato, srebro i bronca za učenice Škole primjenijene umjetnosti i dizajna Osijek

Zlato, srebro i bronca za učenice Škole primjenijene umjetnosti i dizajna Osijek

Učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek još su jednom dokazale da njihova škola oblikuje i obrazuje cjelovite osobe koje su spremne pokazati svoje znanje i vještine i izvan domene vizualnih umjetnosti. Sudjelujući na natjecanju English in Action udruge UMNA u Zagrebu, 12. ožujka 2016., učenice su pokazale zavidno znanje i vještine engleskog jezika.



English in Action međunarodno je natjecanje koje organizira Udruga za promicanje multimedijske nastave (UMNA), a koje ima četiri kategorije – Izazov sricanja (Spelling Bee), Uvjerljivo govorenje (Persuasive Speaking), Dramski izazov (Drama Challenge) i Filmska priča (Film Story). Sve četiri kategorije imaju sudce koji su vrhunski stučnjaci u svom području te natjecanje daje izvrsnu priliku učenicima da iz prve ruke dožive primjenjivost i potrebu za poznavanjem engeskoga jezika.

Ove su se godine, nakon što je Škola prošli put sudjelujući na istom natjecanju osvojila prvo mjesto u Dramskom izazovu, učenice drugih razreda i njihov mentor profesor Milan Ivanić odlučili okušati u kategorijama Uvjerljivog govorenja i Filmske priče. U kategoriji Uvjerljivog govorenja učenica 2. d razreda Mirjana Vrdoljak osvojila je zlatnu medalju, a učenica Lea Bradarić, također učenica 2. d razreda, brončanu. Učenice 2. b razreda, Gabrijela Batrnek, Ivona Flam i Nataša Takač svojim su, od žirija pohvaljenim, filmom Sacrifice osvojile srebrnu medalju.

Osvojene medalje djelovat će ne samo kao kruna njihovom radu već i kao poticaj kako učenicima tako i mentoru da se još ozbiljnije posvete engleskome jeziku.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!