Kultura / Ostalo-Kultura

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek bila je domaćin županijskog natjecanja iz područja likovne kulture

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek bila je domaćin županijskog natjecanja iz područja likovne kulture

U petak, 26. veljače 2016. godine, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek održana je županijska razina natjecanja iz područja likovne kulture u kategoriji 2A.

Ovogodišnja tema natjecanja nosi naziv „Mediteran zavičaj temperamenta“ pa su učenici imali priliku sudjelovati u izradi kreativnih uradaka inspiriranih temom i popratnim tekstom koji govori o sredozemlju i morskoj fuziji brojnih kultura koje su se susretale na našim prostorima.

Uz svoj praktični uradak, učenici su trebali priložiti i kratak tekst koji će pojasniti njihovo stajalište iz koncepcijske, teorijske perspektive.
Stručno povjerenstvo za prosudbu radova sastojalo se od profesorice Lidije Terzić (član), profesora Željka Ašpergera (član) te profesora Tihomira Taborskog (predsjednik) iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Učenički radovi su vrednovani kroz tri komponente:

1. Uočljivost interdisciplinarnog i korelacijskog pristupa u istraživanju i likovnom izražavanju i istraživanje oblika komunikacije u različitim područjima likovne umjetnosti,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

2. Stvaralačko izražavanje vlastite osobnosti i svjetonazora te uvažavanje etičkih i estetskih vrijednosti u umjetničkim ostvarenjima,

3. Kreativnost i izražajnost u likovnom izražavanju.

Povjerenstvo je prosudilo kako će na državnu razinu natjecanja poslati radove sljedećih učenika: Robert Erdelji iz 3.d razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Sara Jureta iz 4.c razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Valja napomenuti kako je sa županijskog na državno natjecanje iz iste škole moguće poslati do dva učenička rada.

Povjerenstvo želi sreću navedenim učenicima u njihovom daljnjem plasmanu.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!